Byrådet: Budgettet for 2015 er på plads

18. september 2014 Politik

Pressemeddelelse:

Et flertal i byrådet i Sønderborg Kommune bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Fælleslisten, Slesvigsk Parti, Det Konservative Folkeparti, og Enhedslisten har i aftes indgået budgetforlig for budgetåret 2015.

dk/wp-content/uploads/2014/03/IMG_1424-300×232.jpg” alt=”Erik Lauritzen synes, det er ærgerligt, at Venstre ikke stemmer for budgettet.” width=”300″ height=”232″ /> Erik Lauritzen synes, det er ærgerligt, at Venstre ikke stemmer for budgettet.

  • Jeg er rigtig glad for, at der er et solidt flertal bag aftalen, og jeg er glad for, at vi har nået en aftale med et solidt udgangspunkt i flertalsgruppens budgetudspil. Aftalen betyder, at der bliver afsat penge til bl.a. de sårbare børn og flere andre udsatte grupper, samtidig med at vi ikke går på kompromis med vores ambitioner for udviklingen af byen og byens erhvervsliv, siger borgmester Erik Lauritzen.

Da partierne satte sig til forhandlingsbordet onsdag aften havde Erik Lauritzen håbet på, at man kunne forhandle et forlig på plads, som alle byrådets partier stod bag. Det lykkedes ikke, da Venstre ikke ønskede at blive en af forligskredsen.

  • Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at Venstre ikke har ønsket at være med i denne her aftale. Men vi måtte desværre erkende, at der var nogle ultimative krav fra Venstres side, som vi i flertalsgruppen, hverken kunne eller ville acceptere. Jeg glæder mig til gengæld meget over, at Dansk Folkeparti er en del af budgetforliget, og vil gerne rose partiet for den konstruktive måde man er gået ind i forhandlingerne på, siger Erik Lauritzen.

I Dansk Folkeparti er man tilfreds med aftalen og glæder sig over, at partiet fik mange af sine krav opfyldt.

  • Det var vigtigt for Dansk Folkeparti, at der blev afsat midler til en styrket socialpræventiv indsats samt at vi fik indflydelse på udmøntningen af uddannelsesfonden. Vi havde 10 punkter med til forhandlingsbordet, og ud af dem har vi fået de syv igennem. Det er vi godt tilfredse med, og jeg syntes det er en god aftale, som der er indgået, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Stefan Lydal.

Budgetforliget forventes vedtaget på næste byrådsmøde den 1. oktober.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk