Byrådet skal godkende lokalplan for hotelbyggeri

19. juni 2014 Politik

Sønderborgenserne har i månedsvis hørt om planer om at bygge et stort hotel ved havnen i Sønderborg og nu ser byggeplanerne ud til at være nået rigtigt langt. På onsdag skal Byrådet sige ja eller nej til en lokalplan, der gør byggeriet muligt – men med visse ændringer i forhold til det oprindelige udspil.

Fremtids-scenariet på havnen i Sønderborg.

Fremtids-scenariet på havnen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med høringsperioden har kommunen modtaget en indsigelse fra Haderslev Stift, der med opbakning fra Naturstyrelsen har haft virkning som et veto. Efter forhandling mellem kommunen og stiftet har stiftet imidlertid trukket sin indsigelse tilbage på betingelse af, at kommunen ændrer i kommuneplantillægget på nedenstående punkter:

1.   Det præciseres, at maksimumhøjden for byggeri i området er 83,5 meter og at den maksimale tagkote i området ikke må overstige 88 meter.

Artiklen fortsætter under annoncen

2.   Det tilføjes, at den maksimale bruttoetageareal i området fastsættes til 64.000 m2.

3.   Det tilføjes, at det samlede butiksareal i området ikke må overstige 2.000 m2, og de enkelte butikkers bruttoetageareal højst må være 400 m2.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...