Byrådet skal godkende lokalplan for hotelbyggeri

19. juni 2014 Politik

Sønderborgenserne har i månedsvis hørt om planer om at bygge et stort hotel ved havnen i Sønderborg og nu ser byggeplanerne ud til at være nået rigtigt langt. På onsdag skal Byrådet sige ja eller nej til en lokalplan, der gør byggeriet muligt – men med visse ændringer i forhold til det oprindelige udspil.

Fremtids-scenariet på havnen i Sønderborg.

Fremtids-scenariet på havnen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med høringsperioden har kommunen modtaget en indsigelse fra Haderslev Stift, der med opbakning fra Naturstyrelsen har haft virkning som et veto. Efter forhandling mellem kommunen og stiftet har stiftet imidlertid trukket sin indsigelse tilbage på betingelse af, at kommunen ændrer i kommuneplantillægget på nedenstående punkter:

1.   Det præciseres, at maksimumhøjden for byggeri i området er 83,5 meter og at den maksimale tagkote i området ikke må overstige 88 meter.

Artiklen fortsætter under annoncen

2.   Det tilføjes, at den maksimale bruttoetageareal i området fastsættes til 64.000 m2.

3.   Det tilføjes, at det samlede butiksareal i området ikke må overstige 2.000 m2, og de enkelte butikkers bruttoetageareal højst må være 400 m2.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...