Byrådet vil ændre på forvaltningerne i kommunen

19. juni 2014 Politik

Borgmester Erik Lauritzen og direktionen i kommunen har rykket rundt med organiseringen af forvaltningerne i kommunens administration. Et flertal i Byrådet mener, det er nødvendigt med en ny struktur for at sikre, at Byrådets visioner for de kommende fire år bliver til virkelighed.

På onsdag skal byrødderne tage stilling til, om de kan godkende forslaget fra borgmester og direktion, hvor planen er, at der skal være en rådhus6Fællesstab plus fem forvaltningsområder.: Teknik & Miljø, Social & Senior, Beskæftigelse & Sundhed, Børn & Uddannelse samt Erhverv & Kultur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag gik forslaget gennem hænderne på Økonomiudvalget, hvor Venstres Peter Hansen og Tage Petersen stemte imod, mens Erik Lauritzen (A), Jan Prokopek (A), Ole Stenshøj (C), Anders Brandt (Ø), Aase Nyegaard (L), Stephan Kleinschmidt (S) anbefaler indstillingen.

I et notat til punktet på Byrådets dagsorden fik Venstre skrevet ind:

– Venstre kan ikke støtte forslaget. Problemet er ikke mangel på yderligere ledelse, men for mange og for tyndbenede udvalg. Man har netop sat et effektiviseringsprogram i gang, hvor der skal spares 50 mio. kr. Dette strukturændringsforslag vil kun bidrage til øgede omkostninger og søjletænkning imellem forvaltningsdele. Flertalsgruppen opfordres til at gentænke udvalgsstrukturen, da det er her det egentlige problem er. Høringssvarene bekræfter ligeledes vores betænkeligheder ift. silo tænkning i forvaltningen, samt samlede øgede omkostninger. Venstre finder beskrivelserne af de personalemæssige og økonomiske konsekvenser mangelfuldt beskrevet. Ligeledes finder Venstre, at der har været for kort tid til processen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...