Carl Holst: Der skal overskrides flere grænser

13. januar 2014 Politik

Omkring 150 syddanske beslutningstagere var i går mødt frem for at ønske hinanden godt nytår ved Region Syddanmarks nytårskur på Koldinghus.

Regionsrådet tog mod gæster ved Nytårskuren.

Regionsrådet tog mod gæster ved Nytårskuren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter 1864 kom Koldinghus til at ligge tæt på Danmarks sydlige grænse i en lang årrække. Det tog regionsrådsformand Carl Holst udgangspunkt i, da han forleden talte ved Region Syddanmarks nytårskur i riddersalen på netop Koldinghus.

Hele 2014 vil blive brugt til at markere, at det er 150 år siden, at Danmark led et stort nederlag ved Dybbøl.

– De mange forskellige arrangementer, som skal markere 150-året for slaget ved Dybbøl, vil vi bruge til at glædes over, så langt vi er kommet siden 1864. Ufred er vendt til positive relationer. Og derfor skal vi bruge 2014 til at fokusere på potentialet for yderligere samarbejde i grænseregionen, siger Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som et eksempel på et aktuelt samarbejdsprojekt nævnte han planerne om et dansk-tysk sundhedskort, der skal gøre det muligt for danske og tyske patienter frit at vælge mellem en dansk eller en tysk læge.

Omkring infrastrukturen pegede regionsrådsformanden også på udfordringen med at flytte grænserne for, hvordan vi tænker infrastruktur. Ikke mindst på Christiansborg.

Erhvervslivet skal vækste, hvis der skal skaffes arbejde til ledige danskere.

Erhvervslivet skal vækste, hvis der skal skaffes arbejde til ledige danskere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er ikke færdige med de store beslutninger. For infrastruktur handler om virksomheders vækstmuligheder, job og uddannelser for os alle.

Carl Holst sluttede af med at opfordre deltagerne til at fokusere på det, som er fælles og binder syddanske interesser sammen:

– Vi kan flytte grænser, hvis vi arbejder sammen om at videreudvikle Syddanmark. Ikke blot som grænseregion, men som en grænseoverskridende region.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...