Carl Holst: Der skal overskrides flere grænser

13. januar 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Omkring 150 syddanske beslutningstagere var i går mødt frem for at ønske hinanden godt nytår ved Region Syddanmarks nytårskur på Koldinghus.

Regionsrådet tog mod gæster ved Nytårskuren.

Regionsrådet tog mod gæster ved Nytårskuren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter 1864 kom Koldinghus til at ligge tæt på Danmarks sydlige grænse i en lang årrække. Det tog regionsrådsformand Carl Holst udgangspunkt i, da han forleden talte ved Region Syddanmarks nytårskur i riddersalen på netop Koldinghus.

Hele 2014 vil blive brugt til at markere, at det er 150 år siden, at Danmark led et stort nederlag ved Dybbøl.

– De mange forskellige arrangementer, som skal markere 150-året for slaget ved Dybbøl, vil vi bruge til at glædes over, så langt vi er kommet siden 1864. Ufred er vendt til positive relationer. Og derfor skal vi bruge 2014 til at fokusere på potentialet for yderligere samarbejde i grænseregionen, siger Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som et eksempel på et aktuelt samarbejdsprojekt nævnte han planerne om et dansk-tysk sundhedskort, der skal gøre det muligt for danske og tyske patienter frit at vælge mellem en dansk eller en tysk læge.

Omkring infrastrukturen pegede regionsrådsformanden også på udfordringen med at flytte grænserne for, hvordan vi tænker infrastruktur. Ikke mindst på Christiansborg.

Erhvervslivet skal vækste, hvis der skal skaffes arbejde til ledige danskere.

Erhvervslivet skal vækste, hvis der skal skaffes arbejde til ledige danskere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er ikke færdige med de store beslutninger. For infrastruktur handler om virksomheders vækstmuligheder, job og uddannelser for os alle.

Carl Holst sluttede af med at opfordre deltagerne til at fokusere på det, som er fælles og binder syddanske interesser sammen:

– Vi kan flytte grænser, hvis vi arbejder sammen om at videreudvikle Syddanmark. Ikke blot som grænseregion, men som en grænseoverskridende region.

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...