Carl Holst vil ikke nedlægge regionerne

26. marts 2014 Politik

Næstformand i regionerne afviser beskyldninger om, at han vil nedlægge dem, og siger, der ikke er alternativer

– Uanset hvilke ord, jeg lægges i munden i denne tid, har jeg ikke ændret synspunkt, når det gælder regionerne. Og de, der mener, at regionerne skal nedlægges, er vist ikke enige om, hvad der så skal træde i stedet.

Carl Holst ser ikke noget alternativ til regionerne.

Carl Holst ser ikke noget alternativ til regionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det siger næstformanden i Danske Regioner Carl Holst, som for nylig vakte opsigt, da han blev citeret for, at regionerne, hvis hovedopgave er sundhedsområdet, skal nedlægges.

Det er blevet udlagt som om, at regionerne ryger ved næste regeringsskifte. Ikke mindst fordi Venstreformand Lars Løkke Rasmussen på partiets sommergruppemøde i 2011 lancerede en plan om at erstatte regionerne med tre store statslige sygehusfællesskaber med de store universitetshospitaler i København, Aarhus og Odense som krumtapper.

Artiklen fortsætter under annoncen

På trods af det har Carl Holst hidtil forsvaret regionerne.

– Det gør jeg fortsat. Mine udtalelser for nylig skyldes, at jeg blev bedt om at referere Venstres udmelding fra 2011.

– Men jeg mener fortsat, at sundhedsvæsnet og sygehusene ligger bedst på et regionalt niveau, fordi jeg ikke kan se et bedre alternativ, siger Carl Holst.

Men han slår også fast, at skal regionerne overleve, så skal de mere frem i skoene.

Balladen om at nedlægge regionerne ventes – med udsigt til et folketingsvalg med et sandsynligt regeringsskifte – at blive et varmt emne på Danske Regioners generalforsamling i Aalborg torsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...