Christel Schaldemose: EU er mere end blot velfærdsydelser

20. marts 2014 Politik

I denne tid snakkes der en masse om børnecheck, der skal sendes ud af landet til børn af de udlændinge, der i kortere eller længere tid arbejder i Danmark. Og snakken handler ikke, om hvor mange mennesker, der skal have sendt en check og heller ikke om, hvor mange penge, det egentlig drejer sig om.

Fynske Christel Schaldemose er klar til genvalg til EU-parlamentet.

Fynske Christel Schaldemose er klar til genvalg til EU-parlamentet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det handler slet ikke om de 10 til 20 millioner kroner, siger EU-politiker Christel Schaldemose torsdag aften til de godt 30 deltagere i debatmødet hos 3F i Sønderborg. Hun mener, at Dansk Folkeparti, der er indædte modstandere af EU bruger sagen til at skræmme med – og VK-politikere bruger samme sag i håbet om at ændre børnechecken til et fradrag.

– Det må de aldrig få lov til at gøre, for det rammer de dårligst stillede, der jo ikke har glæde af et fradrag, siger den socialdemokratiske EU-politiker. Hun kommer ind på, at ideen med EU først og fremmest er, der skal være fred i kredsen af medlemslande og EU-landene er ikke indbyrdes i krig.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Ved at hjælpe hinanden og stå sammen kan vi gøre det indre marked i EU endnu bedre. Vi har allerede sikret produktkvalitet på varer fra EU-lande, øget sikkerheden i fødevarer og vi har været inde med krav om lærepladser og kædeansvar ved offentlige udbud, siger Christel Schaldemose.

EU og finanskrisen

EU var ikke aktør i de spekulationer, der førte en masse lande direkte ind i en omfattende finanskrise.IMG_2626

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men EU-politikere svigtede ved at overlade den finansielle verden næsten til sig selv. Alligevel må vi sige, at havde vi ikke haft EU, så ville krisen have ramt de enkelte lande endnu værre, siger EU-politikeren. Ved at hjælpes ad, så undgår landene at hælde deres problemer ind til naboen.

Billig arbejdskraft

Næsten hver dag hører eller læser vi, der er fundet billig udenlandsk arbejdskraft forskellige steder i landet. Eksemplerne er mennesker, der arbejder for 50 kroner i timen. Det er direkte ulovligt og har intet med EU at gøre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men borgere i EU må gerne rejse rundt og arbejde i medlemslandene, siger Christel Schaldemose. I Danmark har det gavnet virksomheder, der mangler højtuddannede og så har det hjulpet på lægemanglen på hospitalerne.

– Vi forlanger, at udlændinge skal arbejde på danske vilkår og lønninger. Derfor må vi forholde os til, der for eksempel er polske svejsere, der arbejder på dansk mindsteløn, der jo ligger væsentligt under den løn, som danske svejsere får.

– Og der skal reageres, hvis der betales mindre end mindstelønnen og arbejdsgiverne fortæller om de velfærdsydelser, der følger med, når man arbejder i og bidrager til det danske samfund, siger Christel Schaldemose. At dansk skat giver adgang til danske velfærdsydelser klinger ikke urimeligt i hendes ører.

Artiklen fortsætter under annoncen

EU-valgkamp efter påske

EU-valgkampen begynder efter påske og her er frygten, at Dansk Folkeparti kan få et godt valg.IMG_2635

– Jeg ser hellere at Venstre eller Konservative får Dansk Folkepartis stemmer. Så gives de i det mindste til nogle politikere, der gør et stykke arbejde i EU, hvor Morten Messerschmidt ikke biodrager med noget overhovedet.

– Han har alt for travlt med at være i medierne og brede sin populisme ud mod hele EU-tanken. Han har faktisk slet ikke tid til at passe sit arbejde i EU, siger Christel Schaldemose.

Slutteligt fortæller hun smilende, at der er udsigt til, at den røde blok i EU bliver den største efter valget.

– Og hvor er der dog forskel på rød og blå vej, siger hun.

Følg hendes ord og tanker om EU her: https://www.facebook.com/ChristelSchaldemose?fref=ts

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...