Cykelsti mellem Broager og Nybøl kommer på venteliste

7. oktober 2018 Politik

Teknik- og miljøforvaltningen foreslår politikerne at ændre i rækkefølgen for, hvornår cykelstierne i kommunen skal laves. Ændringen i prioriteringen betyder, at anden etape af Buskmosevej rykkes frem, og at cykelstien fra Broager til Nybøl bliver udskudt. Konkret rykker Buskmosevej op foran 750 meter cykelsti ved Mommark Havn og 3 km cykelsti fra Broager til Nybøl, som der ikke er afsat projekteringsmidler til.

Cykelstien Dynt-Skelde på 2,1 km til 5 mio. kr. berøres ikke af den nye prioritering og står fortsat som nummer to på listen, fremgår det af dagsordenen til mødet i Teknik- og miljøudvalget på onsdag den 9. oktober.

Ingebeth Clausen, formand for landsbylauget i Smøl, har aktivt bidraget til at få cykelstien til Nybøl lavet og er skuffet.

“Når der er valg og der holdes valgmøder, er det jo nemt at love en masse. Men det er noget andet, når valget er overstået og pladsen i byrådet er sikret”, siger hun til Broager.dk.

Den cykelsti har der været snakket om i snart mange år.

“Mange har gjort opmærksom på behovet, og da den så kom på prioriteringslisten, så klappede vi i hænderne. Men det var åbenbart naivt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle har forståelse for, at kommunens midler ikke er ubegrænsede, men det kniber med forståelsen, når det, der er meldt ud, bliver lavet om.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk