De ældre på Dalsmark Plejecenter også afskåret fra at stemme

28. maj 2014 Uncategorized

På plejecentret i Dalsmark fik de ældre heller ikke stemt til EU-valget og ligesom i Augustenborg, så er forklaringen, at plejecentret af hensyn til husfreden, holdt de ældres valgkort tilbage.

Svend Erik Petersen vil pr. automatik have "valg-hold" rundt på plejehjemmene, når der skal sættes krydser.

Svend Erik Petersen vil pr. automatik have “valg-hold” rundt på plejehjemmene, når der skal sættes krydser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når ældre mennesker modtager et valgkort, så vil nogle af dem stemme med det samme. Det kan eksempelvis gælde for demente.

– Jeg har skrevet til Byrådet, at jeg mener, vi helt automatisk skal sende et valghold rundt på plejecentrene, når der skal stemmes. Holdet skal orientere de ældre om valget og også gennemføre det. Holdet kan have valgkortene med, siger Svend Erik Petersen til Sønderborg Nyt. Det socialdemokratiske byrådsmedlem er med i Seniorudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag formiddag vidste han ikke, om der er pårørende, der har politi-anmeldt, at plejecentrene tilbageholder beboeres personlige post. Men det ved politiet.

– Det er ingen anmeldelser kommet og det håber jeg heller ikke, der gør. Sagen ligger nemlig hos indenrigsminister Margrethe Vestager og så ser vi, hvad der kommer fra hende, siger lederen af lokalpolitiet, Preben Westh, til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 Politik, Sønderborg

Byrådet har ikke planer om at pille ved skatter og afgifter

17. september 2021 Politik

Når Økonomiudvalget samles på onsdag, så skal der tages stilling til, om politikerne vil følge forvaltningens anbefaling og lade skatteprocenten være uændret og også at fastholde den nuværende grundskyld og dækningsafgift i budgettet for det kommende år. For kort tid siden var der budgetseminar og der lå det ligesom i luften, at skatten hverken skulle […]

Læs mere...