De ældre på Dalsmark Plejecenter også afskåret fra at stemme

Arkivfoto
Arkivfoto
28. maj 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På plejecentret i Dalsmark fik de ældre heller ikke stemt til EU-valget og ligesom i Augustenborg, så er forklaringen, at plejecentret af hensyn til husfreden, holdt de ældres valgkort tilbage.

Når ældre mennesker modtager et valgkort, så vil nogle af dem stemme med det samme. Det kan eksempelvis gælde for demente.

– Jeg har skrevet til Byrådet, at jeg mener, vi helt automatisk skal sende et valghold rundt på plejecentrene, når der skal stemmes. Holdet skal orientere de ældre om valget og også gennemføre det. Holdet kan have valgkortene med, siger Svend Erik Petersen til Sønderborg Nyt. Det socialdemokratiske byrådsmedlem er med i Seniorudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag formiddag vidste han ikke, om der er pårørende, der har politi-anmeldt, at plejecentrene tilbageholder beboeres personlige post. Men det ved politiet.

– Det er ingen anmeldelser kommet og det håber jeg heller ikke, der gør. Sagen ligger nemlig hos indenrigsminister Margrethe Vestager og så ser vi, hvad der kommer fra hende, siger lederen af lokalpolitiet, Preben Westh, til Sønderborg Nyt.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...