Enhedslisten: Har vi fået Det Forenede Regionsparti?

17. november 2013 Uncategorized

Regionsrådskandidat Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, skriver:

Det er næsten grotesk at se Socialdemokraternes og Venstres to ledende regionsrådspolitikere i ømt favntag erklære i DR Syd og DR Fyn: ”Vi er ikke kedelige. Vi er bare enige”.enhedslisten
Artiklen fortsætter under annoncen

Det første er forkert. Det andet er et problem. For hvis de bare er enige, hvad er så meningen med at have flere partier? Hvad er så meningen med overhovedet at holde valg? Det er enigheden i regionsrådet, der er problemet, ikke løsningen, hvis flere skal gide stemme ved valget.

Når de 41 medlemmer af Regionsrådet er enige om stort set alt – herunder ikke mindst det vigtigste af det hele, budgettet – så bliver det politisk meningsløst. Så kunne de lige så godt slutte sig sammen i Det Forenede Regionsparti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Venstres Carl Holst og Socialdemokraternes Poul-Erik Svendsen giver udtryk for, at “enighed giver den bedste politik”. Ja, hvis enighed baserer sig på det bedste og mest saglige argument, men det er næppe det, der er tilfældet.

Der er meget at kritisere det nuværende borgerlige flertal – ledet af Carl Holst – i Regionsrådet for, bl.a. den stadige opskruning af arbejdstempoet i regionens institutioner til skade for de ansatte og ikke mindst brugerne/patienterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så meget mere uforståeligt er det, at Poul-Erik Svendsen – som i hvert fald Socialdemokraterne selv anser for oppositionsleder – siger, at borgerne er bedst tjent med enighed i regionsrådet. Enighed med Venstre og Carls Holst og Dansk Folkeparti med flere? Er det, hvad Socialdemokraterne – og deres lillebror SF for den sags skyld – kan byde på?

Det er i den grad på tide, at der kommer en opposition i Regionsrådet. En borgernes vagthund – Enhedslisten. Vi skal garantere de syddanske borgere, at vi vil holde øje med alle de andre – alliancen af enige partier. Vi vil lægge andre forslag frem end dem. Det bliver ikke kedeligt. Og de bedste forslag kommer i et samarbejde med jer borgere i regionen:

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er alternativet til et supersygehus uden køkken? Hvorfor tror nogen, at behandling bliver bedre, når der betales for den? Hvordan sikre vi miljørigtige og nødvendig kollektiv kritik? Og mange andre væsentlige spørgsmål

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...