Enhedslisten: Social dumping og nyttejobs i Sønderborg

5. november 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Jan Blume, Enhedslisten, skriver:

Der er ingen tvivl mere. Sønderborg Kommune skal nu og i fremtiden benytte lokale leverandører inden for sundhed og fødevarer, håndværk og oplevelsesøkonomi mv. Det er et krav, vi må stille til områdets største arbejdsplads. Socialdumping skal bekæmpes med en høj indsats, og der skal meldes klart ud, at vi i kommunen vil indføre arbejdsklausuler herunder kædeansvar, som skal følges af alle leverandører, der indgår en aftale med kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Blume vil bekæmpe social dumping.

Jan Blume vil bekæmpe social dumping.

En arbejdsklausul betyder, at danske løn- og arbejdsvilkår skal være gældende, når kommunen sender en opgave i udbud, og der skal stilles krav om, at løn- og arbejdsvilkår følger danske standarder. Kædeansvar betyder at underleverandører også skal følge disse krav.  I Enhedslisten Sønderborg mener vi, at kommunens medarbejdere, fagforeninger og vi politikere må påtage os et langt større moralsk og politisk ansvar i de job som udfører opgaver for kommunen, og det gælder også de nye nyttejob.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyttejob skal være job, som får folk til at kunne lide at vende tilbage på arbejdsmarkedet, og mens man er i nyttejob, skal der foretages en langt større individuel job- eller uddannelsesindsats. Nyttejob skal ikke benyttes til at skramme folk væk fra de kommunale sagsbehandlere i tilfælde af et dårligt/forkert match med personlige- og faglige kompetencer, og det skal være til en løn, der følger de danske standarder og hermed også de arbejdsklausuler, som er gældende for Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Kom i Humlehøj-hallerne og se Sønderborg Futsal spille mod Aalborg

1. oktober 2022 Sport

Søndag eftermiddag klokken 16:30 møder Sønderborg Futsal Aalborg og det sker i Humlehøj-hallerne. “Jeg håber, at der kommer rigtigt mange og ser kampen. Det er nemlig vigtigt, vi også  får god opbakning i starten af sæsonen”, siger målmand Dennis Skipper. Sønderborg Futsals spillere satser benhårdt på igen at komme til at spille om medaljer. “Hvis […]

Læs mere...