Er der kassetænkning på Jobcenter?

13. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

En gennemgang af tallene fra kommunens forvaltninger viser, Jobcenter har brugt færre penge end de har fået. Det kom frem under Byrådsmødet onsdag.

Preben Storm vil vide, om der arbejdes med kassetænkning i Jobcenter.

Preben Storm vil vide, om der arbejdes med kassetænkning i Jobcenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så er det jo glædeligt, de kan komme tilbage i kommunekassen, siger Jens Peter Thomsen, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Helt så glad og tilfreds er Preben Storm ikke og han spørger Jens Peter Thomsen direkte:

– Kan du garantere, der ikke er sket kassetænkning i Jobcenter.

Det spørgsmål var for kompliceret til Venstres Jens Peter Thomsen, og det sagde han selv højt inden han forsigtigt nævner, at Jobcenter har fået medhold i de fleste klagesager.

Byrådskandidat Petter Astrup fra Venstre har sagt til pressen, at der er kassetænkning i Jobcenter, så Preben Storm bad Jens Peter Thomsen tage afstand fra parti-kollegaens udtalelser og sige, at manden taler på egne – og ikke Venstres – vegne. Men det spørgsmål blev ikke fanget af Arbejdsudvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smart plan

– Nu finder jeg en sag fra Jobcenter og så gennemgår vi den sammen. Så kan vi se, om der er kassetænkning, siger Jesper Kock. Og nu skal han så fremlægge en sag, der kan kigges igennem i udvalget. Han venter, at det tydeligt fremstår, om Jobcenter tænker mest på kommunens pengekasse eller på byens borgere.