Erik Lauritzen fik borgmesterkæden

4. december 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag lidt efter klokken 17 kunne Aase Nyegaard lægge Borgmesterkæden om halsen på sin afløser, Erik Lauritzen. Og det gjorde hun, da det nye byråd var samlet for at konstituere sig.

Mødet blev åbnet af Niels Ole Bennedsen, der først fik godkendt stedfortræderne for Jesper Kock fra Socialdemokraterne og Sven Jensen fra Slesvigsk Part, inden han spurgte forsamlingen, om der var et forslag til en borgmester.

Man behøves ikke have kæden på hver dag, oplyser Aase Nyegaard, da hun giver den til den nye borgmester.

Man behøves ikke have kæden på hver dag, oplyser Aase Nyegaard, da hun giver den til den nye borgmester.

Artiklen fortsætter under annoncen

– På flertalsgruppens vegne foreslår jeg Erik Lauritzen, siger Preben Storm og da der ikke poppede flere forslag frem, blev der spurgt, hvor mange, der bakker op om Erik Lauritzen. Som ventet rakte 19 byrødder en hånd i vejret og modstanderne fik også lov til at række hånden op, så det blev tydeligt, der er 12 mand imod.

Efter afstemningen blev kæden overrakt og derefter blev der sat navne på udvalgsmedlemmerne, der så trak sig ud i udvalgene, hvor de konstituerede sig.

Det hele blev overværet af såkaldt almindelige borgere, partifæller og tidligere byrødder, der havde taget plads på balkonen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.476963749090644.1073741976.271358109651210&type=1

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...