Erik Lauritzen: Vi skal have en natur der er i balance

17. oktober 2013 Politik

Borgmesterkandidat Erik Lauritzen, Socialdemokraterne, skriver:

En kommune i balance, handler også om hvordan vi på den ene side gør brug af de naturgivne ressourcer og på den anden side passer rigtig godt på vores natur.

Landbruget er fortsat et meget vigtigt erhverv for området. God og dyrkningssikker jord giver højt udbytte og danner grundlaget for en stor animalsk produktion eller produktion af kvalitetskorn. Landbrugsproduktionen skaber mange arbejdspladser lokalt og nationalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen vil finde balancen mellem natur til fritids- og landbrug.

Erik Lauritzen vil beskytte grundvandet mod forurening.

Men naturen leverer også helt andre værdier. Både for os der bor her og for turister. Næsten gratis glæder og livsværdi. Oplevelser og sundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det afgørende at vi finder en god og bedre balance imellem landbrugets interesser, borgernes adgang og brug af naturen, samt beskyttelse af dyr og planter.

Landbruget har brug for sikkerhed omkring hvor produktionen kan foregå og udvikle sig men også klare meldinger om hvor der ikke kan forventes tilladelser til udvidet produktion.

Bedre beskyttelse

Til gengæld er der også brug for at vi beskytter og plejer naturarealer langt bedre. Sikrer bedre adgang til naturen der, hvor den kan bære det og lader dyr og planter i fred der hvor det er påkrævet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de kommende år skal der udarbejdes vandplaner for at beskytte grundvandet og vi skal reducere udledning af næringsstoffer til vandløb og havet. Der er virkelig basis for stridigheder, hvis man vil det, men vi skal finde sammen om det – vi skal finde balancen.

Det kræver politisk mod men først og fremmest et godt samarbejde med interessenterne og vilje til kompromisser.

Der er blevet snakket meget, jeg tror der er brug for handling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...