Erik Lorenzen: Jeg har givet min kalender videre

15. oktober 2014 Politik

På et ekstra møde i Børne- og Uddannelsesudvalget onsdag, blev Erik Lorensen fra Fælleslisten vippet ud af formandsstolen og nu er det

Tage Petersen kan se frem til to uger med mange og lange møder. En birkning fra den nye formandstitel.

Tage Petersen kan se frem til to uger med mange og lange møder. En bivirkning fra den nye formandstitel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen har skiftet mødekalenderen ud med en ferieplan.

Erik Lorenzen har skiftet mødekalenderen ud med en ferieplan.

Venstres Tage Petersen, der har sat sig i den. Årsagen til tronskiftet er, at Sven Jensens skifte fra Slesvigsk Parti til Venstre, sikrede mindretallet i byrådet flertal i to udvalg. Ud over Børne- og Uddannelsesudvalget var det i Sundhedsudvalget, hvor Helge Larsen blev byttet ud med Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Venstre tilbød mig posten som næstformand, men den vil jeg ikke have”, siger Erik Lorenzen til SønderborgNyt. Næstformanden er nemlig stand in for formanden.

“Men jeg vil ikke rende til alle de møder, som Tage Petersen ikke kan finde tid til de kommende to uger”, siger Erik Lorenzen. I hans kalender er der rigtigt mange og lange møder i de kommende to uger og dem skal den ny formand med til i stedet.

“Hvis Venstre vil have magt, så er det helt i orden. Men så må de også lave det arbejde, der hører med”, siger den tidligere udvalgsformand, der ser frem til nærmest at have ferie indtil borgmesteren igen sikrer sig flertal i de to udvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen har også hørt, at tanken bag udskiftningen på to formandsposter er, at borgmesteren skal lave en helt ny konstituering af Byrådet:

“Men ville Venstre have haft indflydelse, så kunne de jo have stemt ja til budgettet og fået det ad den vej”, siger Erik Lorenzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Sønderborgs veterankoorddinator hædret med Nordic Veterans Medal of Honour

30. maj 2023 Erhverv

Kim Andersen, der er veterankoordinator i Sønderborg Kommune, er blevet anerkendt for sit store arbejde for veteraner i Sønderborg og Sønderjylland. For indsatsen har han modtaget Nordic Veterans Medal of Honour i bronze. Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med paraden på UN Peacekeepers Day, der forgik i går, mandag, i Kastellet i København. I begrundelsen […]

Læs mere...