Et bæredygtigt Sønderborg

15. maj 2014 Uncategorized

Onsdag samles 50 borgere fra Sønderborg på EUC Syd i Sønderborg. De skal drøfte og komme med forslag til, hvordan vi sikrer, at Sønderborg Kommune er livskraftig, attraktiv og bæredygtig i 2050. Drøftelserne tager udgangspunkt i en række udfordringer, der handler om, hvordan vi undgår fraflytning og sikrer bæredygtig vækst og arbejdspladser i kommunen.rådhus1

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen byder velkommen og repræsentanter fra Dansk Arkitektur Center – DAC – fortæller om baggrunden for projektet, der hedder DK2050.

Efter oplægget fra DAC og præsentation af de konkrete udfordringer, er der diskussion af udfordringerne. Det foregår i mindre grupper.

Grupperne skal udarbejde et ”opråb”, som byrådsmedlemmerne skal bruge, når de lægger planer for kommunens fremtid. Grupperne præsenterer deres opråb for byrådsmedlemmerne ca. kl. 19.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med arrangementet og DK2050 er, at øge bevidstheden om nødvendige lokale initiativer i den grønne omstillingsproces. Sønderborg Kommune er med i DK2050, fordi kommunen har store klimaambitioner og med ProjectZero ønsker at gennemføre den grønne omstilling allerede i 2029.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...