Et boligområdes fald

15. september 2014 Uncategorized

IMG_8781I Jørgensgård knokles der for fulde omdrejninger for at området om 2½ år skal fremstå som nyt.

Forude ligger der en masse arbejde. Først skal de gamle blokke rives ned, men inden de kan rives ned, skal alle “indvolde” fjernes og sorteres, således at det kun er den tomme betonskal der står tilbage.

Først da kan selve nedbrydningen begynde. Egentlig var det planen at nedrivnings- og byggefirmaet, Bo Michelsen, ville have været i gang med at rive blok 46 ned. Desværre viste det sig at dele af loftet indeholder giftige stoffer, så det skal fjernes manuelt og køres på deponi, inden nedrivningen forhåbentlig kan starte indenfor de næste par dage.

Samtiddig med at blokkene skal rives ned til kælderniveau, lægges der nye fjernvarmerør rundt til de nye ejendomme.

Men det er ikke alene blokkene, der skal gøres noget ved.. Rækkehusene i Jørgensgård trænger også til en kærlig hånd, så derfor har boligforeningen besluttet sig for at lægge nyt tag og installere nye køkkener i dem alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNyt følger processen fra skrot til slot over de næste 2½ år.

Tryk HER for at se dugfriske billeder fra byggepladsen Jørgensgård

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...