EU-valg: Dalsmark Plejecenter gjorde meget for de ældres krydser

30. maj 2014 Politik

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, er ikke glad for artiklerne om, at de ældre på Dalsmark Plejecenter først af alt ikke fik deres valgkort og dernæst, at man ikke lukkede Borgerservice ind på plejecentret, så de ældre kunne stemme.

Modelfoto.

Modelfoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

– For det første blev valgkortene delt ud på værelserne samme dag, som de kom med posten, siger Emil Tang. Hvis beboeren på værelset er dement, så er der en aftale med pårørende om, at posten lægges i en bestemt skuffe, hvor de pårørende så kan finde den og gennemgå de enkelte breve med den ældre.

Sønderborg Nyt fik oplyst, at de ældre ikke fik deres valgkort.

– Det har vi undersøgt og det passer ikke, at valgkortene ikke blev delt ud, fastslår direktøren. Han forklarer videre, at var det ikke sket, så ville man stå med en meget alvorlig sag, der kunne ende med en fyringssag.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ældre ville ikke stemme

I god tid inden der skulle stemmes til EU og tages stilling til Patentdomstolen, gik personalet på Dalsmark Plejecenter rundt til beboerne og spurgte hver enkelt, om han eller hun ville stemme.

– Det var der ingen, der ville, siger Emil Tang til Sønderborg Nyt. Og derfor var der ingen mening i at Borgerservice brugte ressourcer på at komme.

På valgdagen skulle lederen af plejecentret selv afsted og sætte sine to krydser. Men inden han kører til valgstedet, så spørger han endnu en gang de ældre på Dalsmark Plejecenter, om de ikke vil med.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er der en del, der vil, så der blev organiseret kørsel til valgstedet, siger Emil Tang. Han tilføjer, at lederen af plejecentret på den måde faktisk har gjort mere end man kan forvente.

– Og når der gøres så meget ud af tingene, som der rent faktisk blev gjort, så ville det være passende, at politikere undersøger tingene, inden de bekræfter, at der er noget galt eller at de blot udtaler sig baggrund af noget, som de har hørt, siger Emil Tang.

Aktivt plejecenter

Artiklen fortsætter under annoncen

På Dalsmark Plejecenter var der debatmøder inden kommunalvalget og det ser direktør Emil Tang som virkelig god service.

– På den måde hjælper man de ældre til at få et afsæt til at sætte krydset det rigtige sted. De ældre på Dalsmark Plejecenter fik mulighed for at møde kandidaterne og det, synes jeg, viser, at plejecentret gør noget ud af for eksempel et valg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...