EU-valg: Dalsmark Plejecenter gjorde meget for de ældres krydser

30. maj 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, er ikke glad for artiklerne om, at de ældre på Dalsmark Plejecenter først af alt ikke fik deres valgkort og dernæst, at man ikke lukkede Borgerservice ind på plejecentret, så de ældre kunne stemme.

Modelfoto.

Modelfoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

– For det første blev valgkortene delt ud på værelserne samme dag, som de kom med posten, siger Emil Tang. Hvis beboeren på værelset er dement, så er der en aftale med pårørende om, at posten lægges i en bestemt skuffe, hvor de pårørende så kan finde den og gennemgå de enkelte breve med den ældre.

Sønderborg Nyt fik oplyst, at de ældre ikke fik deres valgkort.

– Det har vi undersøgt og det passer ikke, at valgkortene ikke blev delt ud, fastslår direktøren. Han forklarer videre, at var det ikke sket, så ville man stå med en meget alvorlig sag, der kunne ende med en fyringssag.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ældre ville ikke stemme

I god tid inden der skulle stemmes til EU og tages stilling til Patentdomstolen, gik personalet på Dalsmark Plejecenter rundt til beboerne og spurgte hver enkelt, om han eller hun ville stemme.

– Det var der ingen, der ville, siger Emil Tang til Sønderborg Nyt. Og derfor var der ingen mening i at Borgerservice brugte ressourcer på at komme.

På valgdagen skulle lederen af plejecentret selv afsted og sætte sine to krydser. Men inden han kører til valgstedet, så spørger han endnu en gang de ældre på Dalsmark Plejecenter, om de ikke vil med.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er der en del, der vil, så der blev organiseret kørsel til valgstedet, siger Emil Tang. Han tilføjer, at lederen af plejecentret på den måde faktisk har gjort mere end man kan forvente.

– Og når der gøres så meget ud af tingene, som der rent faktisk blev gjort, så ville det være passende, at politikere undersøger tingene, inden de bekræfter, at der er noget galt eller at de blot udtaler sig baggrund af noget, som de har hørt, siger Emil Tang.

Aktivt plejecenter

Artiklen fortsætter under annoncen

På Dalsmark Plejecenter var der debatmøder inden kommunalvalget og det ser direktør Emil Tang som virkelig god service.

– På den måde hjælper man de ældre til at få et afsæt til at sætte krydset det rigtige sted. De ældre på Dalsmark Plejecenter fik mulighed for at møde kandidaterne og det, synes jeg, viser, at plejecentret gør noget ud af for eksempel et valg.

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...