EU-valg: Dalsmark Plejehjem fulgte næsten valg-procedurerne

29. maj 2014 Uncategorized

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, har henvendt sig til Sønderborg Nyt, fordi Dalsmark Plejecenter fulgte alle regler og procedurer omkring EU-valget og afstemningen til Patentdomstolen. Han forlanger et dementi samt undskyldninger til ledelse og bestyrelse.valg

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag ringede en læser til Sønderborg Nyt og oplyste, at det ikke alene var i Augustenborg, der blev holdt valgkort tilbage, men også på Dalsmark Plejecenter.

Sønderborg Nyt kontakter byrådsmedlem Svend Erik Petersen oplysningen og han fortæller, at det havde han hørt samt at han har foreslået Byrådet en løsning.

Svend Erik Petersen er medlem i Seniorudvalget.

Yderligere et byrådsmedlem, der dog ikke sidder i Seniorudvalget, bekræftede også, at Dalsmark Plejecenter havde rod i proceduren til EU-afstemningen. Torsdag siger han:

– Det gik ikke efter bogen. Lederen har ikke ønsket at borgerservice kom ud og først efter klager fra flere pårørende, er beboerne blevet kørt til valgstedet. Jeg har personligt været i kontakt med pårørende, som også er med i den frivillige korps på plejecentret, siger byrådsmedlem Sven Jensen.

Altså fik de ældre på Dalsmark Plejecenter stemt, men først efter der blev kæmpet for deres ret til at stemme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk