Evaluering af Integrationsrådet er en svær opgave

18. december 2013 Politik

For fire år siden besluttede Byrådet, at der skulle foretages en evaluering af Integrationsrådet, når dets periode er ved at løbe ud. Et led i evalueringen er 15 spørgeskemaer, der er sendt til rådsmedlemmerne. Kun syv har valgt at udfylde dem.

– Det viser med al tydelighed, at ingen ønsker Integrationsrådet, siger løsgænger Anita Kjøng-Rasmussen, der tidligere har tordnet imod rådet, hvor der troppede for få op til møderne til, at der kunne besluttes noget som helst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men på onsdagens Byrådsmøde var der ikke stemning for at nedlægge Integrationsrådet. Tvært imod.

– Vi skal beholde Integrationsrådet, for alternativet er værre, siger Jan Callsen fra Dansk Folkeparti.

Telefonordninger er glimrende i Integrationsrådet - og Peter Hansen kender til det fra Byrådet, hvor der også nogle gange ringes efter folk.

Telefonordninger er glimrende i Integrationsrådet – og Peter Hansen kender til det fra Byrådet, hvor der også nogle gange ringes efter folk.

Der var ikke mange byrødder, der havde tænkt på, at flygtninge og indvandrere kommer fra andre kulturer, hvor der ikke er demokrati.

– Og derfor er det selve processen i Integrationsrådet, der er vigtig. Det er ad den vej, vi opdrager andre til demokrati, siger Helge Larsen.

Integrationsrådets CV

34 procent af møderne blev aflyst på grund af manglende fremmøde.

Den gennemsnitlige fremmødeprocent er 64.

Rådet har behandlet ni høringssager, arbejdet sig gennem 27 beslutningssager og selv sat ti sager på dagsordnen.

Telefonkæde

– Nu har vi lavet en telefonkæde, så vi ringer og husker hinanden på, når der er møde, siger Svend Erik Petersen. Selvom nogle trækker på smilebåndet, så virker det.

– Det er jo ikke anderledes end i Byrådet, hvor vi også nogle gange ringer efter folk, siger Peter Hansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk