Fælles sønderjysk appel til regionen om lægehelikopter

12. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Borgmestrene i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg vil i fællesskab sikre regionsrådspolitikerne et godt beslutningsgrundlag om lægehelikopteren fra Niebøl

De sønderjyske kommuner vil sammen sørge for, at politikerne i Region Syddanmark er klædt godt på til at træffe beslutning om lægehelikopteren fra Niebøl. Derfor sender de fire sønderjyske borgmestre nu i fællesskab et notat med en lang række faktuelle oplysninger om helikoptertjenesten til de 41 regionsrådsmedlemmer.

  • Da der ikke længere er akutfunktion på Tønder Sygehus, udgør lægehelikopteren i Niebøl en bærende del af akutberedskabet i vores område. Helikopteren sikrer hurtig livreddende hjælp og giver os tryghed og sikkerhed i hverdagen. Siden starten i 2005 har helikoptertjenesten adskillige gange bevist sin værdi for befolkningen i Sønderjylland og grænselandet. Derfor er det selvfølgelig afgørende vigtigt for os, at vi kan beholde denne service, siger borgmester Laurids Rudebeck, der står bag initiativet til det fælles sønderjyske udspil.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det, vi ønsker med vores henvendelse, er at sikre regionsrådsmedlemmerne det bedst mulige beslutningsgrundlag. Vi har samlet alle relevante fakta om helikoptertjenestens funktion og betydning for os. Alle disse oplysninger lægger vi nu bordet, inden de ansvarlige politikere tager stilling til forslaget om at spare Niebøl-helikopteren væk, tilføjer borgmesteren.politi1

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Notatet til regionsrådsmedlemmerne indeholder bl.a. faktuelle oplysninger om funktioner, erfaringer, antal udrykninger og en sammenligning af flyvetider fra Niebøl og Billund. Der peges også på, at det grænseoverskridende samarbejde om Niebøl-helikopteren var et centralt argument, da akutfunktionen på Tønder Sygehus blev nedlagt.

  • Med aftalen om brug af den tyske lægehelikopter i Sønderjylland traf det daværende amtsråd en visionær og fremsynet beslutning. Amtsrådet tog ansvar for vores sikkerhed. Nu ligger opgaven hos regionen, og jeg har selvfølgelig tillid til, at regionsrådet vil være ligeså ansvarlig som det daværende amtsråd, siger Laurids Rudebeck.politi

Han glæder sig over, at de sønderjyske kommuner står sammen og bakker hinanden op i denne sag. – Det må også gøre indtryk i regionshuset i Vejle, mener han.

I Sønderborg håber borgmester Erik Lauritzen, at regionsrådsmedlemmerne vil komme til fornuft og opretholde brugen af Niebøl-helikopteren.

  • Det vil være en betydelig serviceforringelse, hvis det grænsenære område fremover skal betjenes med en lægehelikopter fra Billund. Flyvetiderne fra Billund er markant længere og hurtig behandling er ofte afgørende for et godt resultat, siger Erik Lauritzen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...