Fælleslisteformanden forklarer kommunalvalget på årsmødet

20. marts 2014 Politik

– Det sidste år af valgperioden gav en optrapning af de politiske markeringer, særligt fra Socialdemokrater og Venstre, som ikke ønskede en lokallisteborgmester igen. Man holdt duel-møder, hvor deltagelse af borgmesteren var uønsket, og hvor man fra den lokale presse fik det indtryk, at der kun fandtes disse to partier, der kunne levere en borgmesterkandidat. Ydermere optrådte Venstres borgmesterkandidat ikke loyalt over for borgmesteren på Facebook. Dét og Venstres manglende samarbejde, samt ønske om selvprofilering betød, at vi fik svært ved at satse på et samarbejde med Venstre efter valget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten har to pladser i Byrådet.

Fælleslisten har to pladser i Byrådet.

Sådan blev der sagt, da formanden for Fælleslisten, H. C. Nielsen, forleden aflagde sin beretning på generalforsamlingen foran medlemmerne. H. C. Nielsen har i en periode været sygemeldt, så beretningen er lavet i samarbejde med Inge Mussmann, der i en tid fungerede som formand.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi må erkende, at Aase fik tæsk for meget af det som udvalgsformændene lavede uhensigtsmæssigt, og måtte bruge en masse tid og kræfter på at holde sammen på ”regeringen”, hvilket ikke ligefremt bliver belønnet, selv skylden for sergentskolens flytning, som flere af områdets folketingsmedlemmer ikke rørte en finger for at bevare i Sønderborg, fik Aase skylden for. Vi kan dog glæde os over, at der i valgperioden kom styr på kommunens økonomi, med overskud på driften i både 2011, 2012 og sandsynligvis også i 2013, siger formanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard tabte valget, fordi Venstre gik egne veje plus for de ting, som Sønderborg mistede pga. regeringen.

Aase Nyegaard tabte valget, fordi Venstre gik egne veje plus for de ting, som Sønderborg mistede pga. regeringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der var i valgkampen mange gode fællesliste folk, der gjorde en fantastisk indsats og vore kandidater var generelt meget ude og synlige i debatter. Det viser valg resultatet også, samlet set kan man sige, at deres stemmer sammenlagt sikrede, at vi fik to ind i byrådet, beretter H. C. Nielsen.

– Med dette som udgangspunkt mener jeg, at vi fik mest mulig indflydelse ud af vore Fællesliste stemmer ved at gå sammen med Socialdemokraterne på valgnatten. Der sikrede vi os viceborgmester posten samt formands posten for Børn og uddannelses og yderligere to udvalgsposter i senior- og sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi fik også sat vores fingeraftryk på konstitueringsaftalen, hvor vi blandt andet gennemtrumfede beslutningen om at dækningsafgiften skal afvikles, således den halveres i 2015 og afskaffes i 2016 og at der udlægges kommunale opgaver til lokal styring i landsbylaugene, siger H. C. Nielsen.

– Ved evalueringen af valget blev det betonet at vores borgmester fik alle tæskene for det der gik galt, men ikke æren for det der gik godt.

– Det har været et kæmpe arbejde at holde sammen på det kludetæppe af partier, der har dannet “regering”, og det har ikke gjort det nemmere, at dem vi havde regnet som vore egne har skadet listen med deres larmende exits, siger formanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...