Fælleslistekandidat tror på diskussion som vejen til fremtiden

18. oktober 2013 Politik

Det er den helt store lyst til de gode diskussioner og muligheden for at blive klogere på nogle ting, der gør, at Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen meldte sig under fanerne hos Fælleslisten. Og netop lysten til de gode debatter gør, at det er meget velovervejet, at valget faldt på den lokale liste. Fremtiden er ikke beskrevet i en eller anden bog, men gennem gode debatter kan man kredse noget af den ind og sikkert også finde de stier, der fører den rigtige vej.bjarke

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hos de blå eller røde partier er det meste jo givet på forhånd via programmerne og synes jeg, det skader den gode debat, når man som udgangspunkt skal være imod hinanden, siger Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen. Han nævner at Venstre altid skal synes, at en socialdemokratisk statsministers Åbningstale eller Nytårstale skal være et makværk eller som minimum mangelfuld og det samme gælder den anden vej.

En god lærer gav plads

– Hjemme hos mine forældre har vi altid diskuteret politik og igennem folkeskoletiden i var jeg med i elevrådet, siger han. Lærer Bodil Nielsen på Augustenborg Skole satte sine spor hos Fælleslistepolitikeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen er klar til at slå slag for ledige og for at flere bliver hørt af politikerne.

– Hun gav os plads til at sige, hvad vi havde på hjerte og de diskussioner gjorde os klogere, siger Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen. Hvis alle omkring et bord diskuterer for at blive klogere, så er det givtigt. Det er det ikke, hvis målet er at få ret.

Byråds-arbejdet

Det er slut med at hente viden fra uddannelsesinstitutionerne efter der kunne skrives cand. mag i historie og samfundsfag på visitkortet. Talenterne bruges på Jobcenter i Aabenraa og i Fælleslistens byrådsgruppe, hvor det blandt andet er arbejdsmarkedspolitikken og borgerinddragelse, der har hans opmærksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Især arbejdsmarkeds- og erhvervspolitik fortjener stort fokus, fordi den har indflydelse mange steder i kommunen. Det handler om at åbne dørene for vækst og skabe flere jobs, der fører til flere indtægter til den fælles kasse, siger Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen.

Alle skal være med

Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen er tilhænger af mere borgerinddragelse i den politiske proces og han mener ikke, at det er svært at sikre den.

– Det kan gøres gennem bedre kommunikation mellem byrådets udvalg og borgerne, siger han. Informationer om de mange sager, og ikke alene dem der skal i høring, kan man i dag følge gennem internet-abonnementer på dagsordner for udvalgsmøderne. Det synes Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen kommunen kan gøre mere enkelt og lettere tilgængeligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis borgerne følger med i de forskellige sager, så kan de jo ringe eller skrive, så deres mening bliver hørt, mener Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen, der tit og ofte lader sin tankevirksomhed dreje rundt om den demokratiske proces, som hvert eneste punkt på en dagsorden skal igennem, inden det får et endeligt ja eller nej fra Byrådet.

Fælleslisten er et af alternativerne til rød eller blå byråds-scene.

Fælleslisten er et af alternativerne til rød eller blå scene i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Politik er også tålmodighedskrævende, fordi ting ta’r tid. Fælleslistens forslag om en Ungekoordinator, som er forløberen til en Ungepolitik blev vendt for nogle år siden – og først nu er ideen virkelighed, siger Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen.

Han håber på fire år mere i Byrådet, hvor han ser frem til, at der gøres det helt rigtige for Sønderborg. Og det helt rigtige finder man – ifølge ham – ikke i drejebogen fra rød eller blå blok.

– Det finder man gennem en god debat i udvalgene, hvor der tages afsæt i den virkelighed, der er i dag, siger Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...