Fælleslistemand vil arbejde for et fodbold-akademi

4. november 2013 Uncategorized

Sønderborg skal have et fodbold-akademi, fordi det skaber en herlig fankultur, trækker unge til byen, giver omtale og så er sport jo sundt.

Hisham Al-bakaa ser store fremtidsmuligheder i at have et Superliga-fodboldhold.

Hisham Al-Bakaa ser store fremtidsmuligheder i at have et Superliga-fodboldhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hisham Al-Bakaa fra Fælleslisten har legende let ved at se alt det positive i, der satses en del penge på at skabe et fodboldakademi i Sønderborg.

– Vi har jo vores eget FC Sønderborg, hvor der bare skal sættes de rigtige mennesker ind og styre, så vil klubben snart rykke op, siger han. Ledelsen skal skabe bedre
resultater og føre de talenter vi har, i den rigtige retning. På den internationale scene har Sønderborg kun en Simon Poulsen og en Winston Ried og det mener den kommende byrådspolitiker er for lidt. Og netop det, at Sønderborg har et hold, der faktisk kan spille fodbold, det giver nogle gode muligheder for en kultur omkring det.fodbold

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når der laves et fodbold-akademi, så skal vi jo udvikle fodboldtalenter. Det giver jo job og praktikpladser til nogle mennesker, siger han. Når FC Sønderborg kommer i Superligaen, så vil det tjene gode penge og de bliver jo brugt til blandt andet marketing og andet, så en del af pengene skaber flere jobs.

– Hertil kommer, at der jo vil være flere, der besøger Sønderborg og det er der også penge i, siger Hisram Al-Bakaa til Sønderborg Nyt. Han tilføjer:

– Det her og nu vi skal investere for at sikre en langsigtet vision, som kan føre os ud af den krise vi er landet i. Det nytter ikke, at vi kommer med kortsigtede løsninger. Hvis vi skal holde på vores unge, så skal der føres solid strategi, om hvordan vi kan skabe det perfekte kulture for vores unge så de ikke forlader byen. Gør vi det godt, trækker vi unge fra hele grænseregionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkelige kultur

Det er ikke alene elitesport, der skal støttes med kulturpenge.

– Rundt omkring i kommunen ser jeg gerne, at hver lille landsby og centerbyerne skaber deres eget kulturelle “fyrtårn”, så turister kan opleve forskelligheden i vores kommune, siger Hisram Al-Bakaa. Hvis fyrtårnene er lokalt forankrede, så er der ildsjæle, der kan holde dem kørende og de skal så bakkes op af kommunen.

– Det vil give kultur, som gavner fællesskabet og knytter bånd mellem mennesker. Sidegevinsten er, at der måske kan tjenes penge til foreningerne, siger Hisham Al-Bakaa.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...