Fælleslisten: Demokrati på vrangen – helt ude i hampen

12. oktober 2013 Uncategorized

Fælleslisten skriver:

Vi har de sidste par dage beskæftiget os med demokratibegrebet set ud fra borgerinddragelse i beslutningsprocesser for at diskutere, hvordan det politiske system inddrager folk mere – og bedre.
En hændelse, der er beskrevet i det lokale dagblad. får os imidlertid op i ”det røde felt”.by3

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi oplever i øjeblikket et fuldstændigt atypisk – og efter vores mening uacceptabelt spil med baggrund i en borgergruppe, der kalder sig ”Valggruppe 2013”. Gruppen består af nogle garvede læserbrevsskribenter, der udnytter deres demokratiske ret til at give udtryk for deres holdninger i pressen.
Fint med det, vi har pressefrihed og borgerne bestemmer selv, hvad de vil læse.aug

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu har gruppen indkaldt håndplukkede politikere til to valgmøder i henholdsvis Nordborg og Augustenborg.
De ønsker at styre, hvem der skal deltage i paneldebatten ud fra personlige sympatier og antipatier.
De har i den forbindelse givet udtryk for, at de ikke ønsker at se Venstres og Fælleslistens spidskandidater i panelet.
Om Peter Hansen fra Venstre har man direkte sagt om, at man ikke kunne lide ham.
Aase Nyegaards evt. fremmøde er blevet besvaret med, at man hellere vil promovere en anden kandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Venstre og Fælleslisten har, uafhængig af hinanden, svaret Valggruppe 2013, at man ikke vil dikteres – og at man ud fra de valgte emner i debatten vil stå frit med, hvilke deltagere der stilles til rådighed.

Det må i hvert fald ikke blive det scenarie, som arrangørerne her stiller op. En biting, men dog meget atypisk: Vi skulle selv bidrage til betaling af annoncer. – har aldrig før hørt om at man bliver bedt til en politisk debat med hænderne bundet på ryggen og så oven i købet selv skal betale for det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi tager som skrevet afstand fra initiativet og synes i grunden det ville klæde Socialdemokratiet, og også andre partier, heller ikke at deltage i et sådant sammenskudsgilde.

(Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har udtrykt, at de på ingen måde billiger arrangørernes udelukkelse af bestemte, navngivne kandidater. Socialdemokraterne vil udtrykke deres utilfredshed på vælgermødet.)

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...