Fælleslisten: Demokrati på vrangen – helt ude i hampen

12. oktober 2013 Uncategorized

Fælleslisten skriver:

Vi har de sidste par dage beskæftiget os med demokratibegrebet set ud fra borgerinddragelse i beslutningsprocesser for at diskutere, hvordan det politiske system inddrager folk mere – og bedre.
En hændelse, der er beskrevet i det lokale dagblad. får os imidlertid op i ”det røde felt”.by3

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi oplever i øjeblikket et fuldstændigt atypisk – og efter vores mening uacceptabelt spil med baggrund i en borgergruppe, der kalder sig ”Valggruppe 2013”. Gruppen består af nogle garvede læserbrevsskribenter, der udnytter deres demokratiske ret til at give udtryk for deres holdninger i pressen.
Fint med det, vi har pressefrihed og borgerne bestemmer selv, hvad de vil læse.aug

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu har gruppen indkaldt håndplukkede politikere til to valgmøder i henholdsvis Nordborg og Augustenborg.
De ønsker at styre, hvem der skal deltage i paneldebatten ud fra personlige sympatier og antipatier.
De har i den forbindelse givet udtryk for, at de ikke ønsker at se Venstres og Fælleslistens spidskandidater i panelet.
Om Peter Hansen fra Venstre har man direkte sagt om, at man ikke kunne lide ham.
Aase Nyegaards evt. fremmøde er blevet besvaret med, at man hellere vil promovere en anden kandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Venstre og Fælleslisten har, uafhængig af hinanden, svaret Valggruppe 2013, at man ikke vil dikteres – og at man ud fra de valgte emner i debatten vil stå frit med, hvilke deltagere der stilles til rådighed.

Det må i hvert fald ikke blive det scenarie, som arrangørerne her stiller op. En biting, men dog meget atypisk: Vi skulle selv bidrage til betaling af annoncer. – har aldrig før hørt om at man bliver bedt til en politisk debat med hænderne bundet på ryggen og så oven i købet selv skal betale for det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi tager som skrevet afstand fra initiativet og synes i grunden det ville klæde Socialdemokratiet, og også andre partier, heller ikke at deltage i et sådant sammenskudsgilde.

(Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har udtrykt, at de på ingen måde billiger arrangørernes udelukkelse af bestemte, navngivne kandidater. Socialdemokraterne vil udtrykke deres utilfredshed på vælgermødet.)

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...