Fælleslisten: Det mener vi om asylcenter på kasernen

1. august 2014 Politik

Pressemeddelelse:

Udlændingestyrelsens melding om et asylcenter på den tidligere sergentskole har skabt debat i Sønderborg området.Fælleslisten

I realiteten kan det blive aktuelt i løbet af kort tid, da det er staten, der ejer bygningerne og kan leje dem ud til formålet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden byrådet blev orienteret om planerne har der været stillet mange spørgsmål og foretaget mange gisninger og frygtscenarier.

Heldigvis melder de fleste politiske grupperinger ud, Fælleslisten inklusiv, at de vedkender sig forpligtigelsen til at hjælpe humanitært, det samme gør mange adspurgte borgere.

Mange giver også udtryk for, at det kan få en psykologisk betydning for evt. investorer på Havnefronten, hvis der placeres et asylcenter på kasernen – og det vil være yderst uheldigt for hele kommunen

Artiklen fortsætter under annoncen

Uanset om man er for eller imod planerne er det vigtigt, at de politiske partier forholder sig til facts.

Derfor hilser vi velkommen, at der på onsdag bliver holdt møde i Byrådet og i Havnebestyrelsen og at repræsentanter fra Udlændingestyrelsen bliver inviteret til møderne, så Havnebestyrelsen og senere på dagen politikerne kan drøfte direkte med parterne.

Uanset hvad, skal der arbejdes hårdt på at få en fast aftale om et tidsbegrænset brug af kasernen, så også investorer kender de vilkår, de arbejder ud fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er efter vores mening vigtigt, at der findes en høj grad af smidighed og enighed i byrådet omkring disse udfordringer.

Der må snarest muligt foretages undersøgelser af, hvorvidt kommunen med fordel kan købe kasernen og måske kan anvende den til kommunal administration, evt. kombinationer heraf, måske noget helt tredje. Samt naturligvis de økonomiske kalkuler i den forbindelse.

På den positive liste vil etablering af et asylcenter medføre aktivitet og skabe en del arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...