Fælleslisten: Hvad ved Valggruppen 2013 egentlig om borgernes ønsker?

22. oktober 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Egentlig havde jeg besluttet ikke at bruge mere tid på  ”Valggruppen 2013” men eftersom Jørn Sørensen som medlem af gruppen udtaler sig om den samtale undertegnede havde med ham og om hvad der er sandt og usandt, er der jo  ikke nogen vej udenom.

Ganske rigtigt havde vi en samtale om Jeres tre valgmøder og om hvem der evt. kunne sidde i panel. Opgaven fra Jørn Sørensen  var,  at det ikke skulle være borgmester og Fælleslistens spidskandidat Aase Nyegaard men at det skulle  være andre, der så kunne profilere sig, for at komme til tops på listen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard bestemmer ikke, hvad Erik Lorenzen og andre af listens folk mener.

Er det ikke det samme som ikke at være velkommen, nøjagtig ligesom andre navngivne spidskandidater ikke er?

Aftalen var, at jeg ville tage det med på vores  bestyrelses/kandidatmøde et par dage efter og derefter vende tilbage. Og det gjorde jeg. Efter en drøftelse blandt den 20 mands store forsamling, endte det  med et afslag på at deltage under de givne forudsætninger.  Ikke som  du, Jørn Sørensen,  skriver, at jeg skulle tale med Aase Nyegaard først, at hun nok er sur på jer  eller  at det er topstyring fra Aase Nyegaards side.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan kan en selvbestaltet gruppe på 3 personer udtale sig om eller afgøre  hvad borgerne ønsker og  hvem borgerne vil se i en paneldebat eller ønsker at drøfte politik med.

I sidder og spinder jeres egen lille virkelighed om, hvad der er demokratisk eller ikke demokratisk.

Alle undtaget en liste har en forening bag og  medlemmer der på ganske demokratisk vis har valgt en spidkandidat og bestemt rækkefølgen af øvrige kandidater på stemmesedlen.

Alle undtaget to lister/partier  er sideordnet opstillet, så de personlige stemmer afgør hvem der kommer i byrådet og hvem der ikke gør, ikke om man er placeret som nr.  1,2 eller 12. Hvis ikke borgerne  ønsker en bestemt spidskandidat som borgmester eller anden kandidat valgt ind  i byrådet,  kan de jo undlade at stemme på vedkommende.  Det er ægte demokrati.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...