Fælleslisten: Hvor er Socialdemokraternes røde tråd

27. juni 2013 Politik
Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen kan få øje på den tråd, der viser socialdemokraternes kurs.

Det er ikke længe siden, Helge Larsen fra Socialdemokraterne efterlyste en ideologi, der som en rød tråd kunne vise, hvor Fælleslisten gerne vil hen med sin politik. Og på onsdagens byrådsmøde blev Helge Larsen selv spurgt, hvorfor han og flere andre socialdemokrater nu ikke længere følger regeringens røde tråd og går ind for den grønne vindmølle-energi.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg synes, det slingrer for Socialdemokraterne, så Helge Larsen, der savner tråd hos os, må forklare, hvad det er for en tråd, der følges af Socialdemokraterne i Sønderborg, siger Bjarke Valeur-Rasmussen fra Fælleslisten.

Erik Lauritzen forklarede flere gange, han ikke kan stemme for noget, så længe borgerne, der får vindmøller i baghaven, ikke er trygge ved det.

– Men de bliver ikke mere trygge om fem år. Jeg har besøgt en vindmøllemodstander, der har møller i baghaven, siger Ole Stisen fra Fælleslisten. Ole Stisen så, at manden havde flere meter ringbind, der beskrev fordele og ulemper ved vindmøller. Mængden af sider, der taler for vindmøller vil altid fylde det samme, som mængden af sider, der taler imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og spørgsmålet er så , om fondene og de store virksomheder, der er med bag ProjectZero, har tænkt sig at vente i hele fem år, inden der igen kommer gang i byggeriet af de nødvendige vindmøller, der skal gavne klimaet.

Savner lederskab

– Erik Lauritzen har flere gange efterlyst lederskab hos den tidligere flertalsgruppe, men hvis det vi oplever hos Socialdemokraterne er godt lederskab, så tror jeg, mange siger nej tak, siger Peter Hansen fra Venstre. Han synes, det er helt i orden at være imod vindmøller, som flere byrødder har været fra start.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men man kan ikke skifte mening, når toget først kører, for så smides al troværdighed overbord, siger Venstres borgmesterkandidat.

I den kommende uge skal flere politikere forklare bestyrelsen og investorerne i ProjectZero, hvad de ændrede forudsætninger for samarbejdet betyder. Nogle politikere frygter, at det på grund af det pludselige kursskifte, kan blive svært at finde investorer til at føre Gehry-planen ud i livet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...