Fælleslisten: Sådan vil vi bruge kasernen

20. august 2014 Politik

Pressemeddelelse:kaserne

Det er nu officielt at Havneselskabet arbejder videre med planlægningen af det nye hotel på Havnefronten. Der er også sat terminer på. Hermed har selskabet også blåstemlet flertallets beslutning om at købe kasernen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten har længe ment, at købet af kasernen ville være den bedste mulighed for at skabe synergi i og omkring havnen. Fælleslisten ser gerne, at blandt andet følgende inddrages i overvejelserne, når det fremtidige brug skal overvejes og besluttes:

Det vil være oplagt at placere en eller flere forvaltninger her. Det vil spare tid og kørsel samt give øget effektivitet. Det vil være en oplagt ide at undersøge flytning af Materialegården til kaserneområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

STU, den Særligt Tilrettelagte Undervisning, for unge, der er langsomme startere, kunne med stor fordel placeres på kaserneområdet. Her er både værkstedsmulighed og mulighed for boliger, hvorfra de unge gradvis kan udsluses til arbejdslivet. Kommunen har i øjeblikket ca. 40 unge med dette behov. Mange af disse unge har behov for at komme hjemmefra.

Endelig vil vi nævne de parkeringsmuligheder, tæt ved havnen, som kaserneområdet byder på. Dette er blot nogle muligheder, der kan afhjælpe større eller mindre problemer andre steder i byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre og DF er bekymrede for, om kommunens vilje til at købe kasernen ikke blot gør den dyrere at købe.

Hvad er en reel pris? Det oplagte emne for brugen af kasernen har ikke vist sig i udbudsrunden.

Ved et køb vil kommunen selv have hånd i hanke med udviklingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det anser vi for et gode.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...