Fælleslisten: Tættere på landsbylaugene

11. november 2013 Uncategorized

Medlem af Fælleslisten, John Solkær, skriver:

Et valg er en kærkommen lejlighed til at revidere, hvilke områder vi bl.a. ønsker at sætte særlig fokus på i det fremtidige arbejde i byrådet.

Politikerne har ansvaret for at udvikle rammerne for arbejdet i landdistrikterne.

Der er for mig heller ingen tvivl om, at der skal en aktiv befolkning til at skabe fokus og ændringer, hvis de ønskes.

Artiklen fortsætter under annoncen

De senere år er politikerne og borgere i landdistrikterne også gået fejl af hinanden, ved forskellige lejligheder – det er en skam for begge parter.

I foråret blev der vedtaget en borgerinddragelsespolitik, som er udarbejdet i Borger og Demokrati udvalget, og som ligger fint i overensstemmelse med vore ønsker for landdistrikterne.

Ullerup Torv

Ullerup Torv

Derfor vil Fælleslisten arbejde for, at landdistriktspolitikken fremadrettet bliver placeret i èt udvalg, gerne Borger og Demokratiudvalget, hvor alle udvalgets medlemmer mødes med Landsbylaug, eller bylaug tre – fire gange om året.

Derved opnås en bedre koordinering og systematik for udviklingen af Landdistrikterne. Som der er nu, er Landdistriktets 4 politikere placeret i flere forskellige udvalg og det giver ingen fælles debat.

Ændringen vil betyde en direkte vej op gennem det politiske system og dermed en højere politisk status.

Fælleslisten arbejder for, at der kommer flere økonomiske ressourcer til landdistriktsudvikling, det kunne være materialer til nedslidte eller reparationskrævende badebroer, men også til andre initiativer, der opstår. Dette er faktisk allerede sket i budget 2014.

Ét er, vi ønsker et økonomisk løft til området, men mindst lige så vigtigt er  selve borgerinddragelsen og kommunikationen. Det kan betyde en større forståelse for nødvendige strukturelle forandringer, men også give grobund for at se muligheder i stedet for begrænsninger.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk