Fælleslisten: To ildsjæle vil i Byrådet for at bygge flere broer

6. oktober 2013 Uncategorized
To unge mænd, Søren Muusmann og Hisham Al-Bakaa har begge gjort rigtigt meget for, at unge mennesker i Sønderborg fandt en god kurs mod voksenlivet – og holdt den. Søren Muusmann er lærer og Hisham Al-Bakaa studerer på Alsion. I stedet for at grave grøfter mellem etniske danskere og andre kulturer, mellem velfungerende og udsatte, fattige og rige, så bygger de to ildsjæle broer.
Han kan med en vis stolthed fortælle, at der har været succes med disse projekter, og at der i dag er 20 velfungerende rollemodeller med anden etnisk baggrund i Sønderborg-området. Projekterne har involveret en lang række samarbejdspartnere som f.eks. SUB Sønderborg og City Fitness. Uden samspillet mellem dem alle ville projektet ikke have nået samme gode resultat. Altså gavner det at bygge broer på kryds og tværs.
Artiklen fortsætter under annoncen

– Alle projekter er i dag en del af den samlede integrations og uddannelses plan for området, og jeg har fået god respons for det stykke arbejde vi har udført. Specielt nyheden fra politiet om at Ulkebøl området ikke længere er på dagsordenen giver jo en vis glæde. Det har givet mig blod på tanden til at fortsætte mit arbejde og bringe det på et endnu højere plan end hidtil. Jeg har valgt at følge min passion og drøm om at gavne lokal-samfundet, og håber derfor at i alle er villige til at støtte os med jeres kryds, siger Hisham Al-Bakaa.
Artiklen fortsætter under annoncen

Også succes i Nordborg

I Nordborg er det Søren Muusmann, der er Ungdomsskole-ansvarlig – og med den som afsæt, har han sat gang i mange initiativer, der hjælper udsatte unge på ret køl.

– Jeg arbejder med social udvikling, integration og udsatte børn, siger han. Og ligesom Hisham Al-Bakaa vil han i Byrådet, så der kan sikres konstante forløb for de udsatte unge og ikke blot projekter med en bestemt løbetid.

– De unge mennesker er jo fremtiden, så det er vigtigt, at de får hjælp, så de ikke lander med livslang kontanthjælp. Og det gøres bedst gennem Byrådet. Det er begge ildsjæle enige om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis de kommer ind

Hvis Hisham Al-Bakaa og Søren Muusmann bliver valgt ind i Byrådet, så kan det gavne Sønderborg Kommune i det lange løbe – både socialt og økonomisk. Fortsættes der med at udvikle eksemplariske rollemodeller, så vil hjælpe det i lokale samfund, fordi det forebygger kriminalitet og misbrug, viser vej til uddannelse. Det er borgernær forebyggelse, og de mange penge, der spares, ved at give unge mennesker gnist og gejst til fremtiden, kan bruges på alt det andet Sønderborg har brug for i det.
Artiklen fortsætter under annoncen

De to brobyggeres mærkesager

– Integrationen starter i barndommen. Fokus på integration hos børn og unge.
– Adfærdsudvikling og brobygning mellem kulturelle forskelligheder.
– Udvikling af rollemodeller: Både etniske danskere og danskere med anden etnisk baggrund til gavn for Sønderborg.
– Flere praktik og arbejdspladser til unge.
– Flere innovative uddannelser i området, så der kommer flere borgere til kommunen.
Skrevet af: Ole [email protected]
>