Fælleslisten: Vi holder fokus på aktiv arbejdsmarkedspolitik

10. oktober 2013 Uncategorized

Byrådsmedlem Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen, Fælleslisten, skriver:

Arbejdsmarkedspolitikken har meget stor betydning for den enkelte borger, for den som er ledig, for de lokale virksomheder og for Sønderborg Kommune. Derfor er det vigtigt at fokusere på en aktiv arbejdsmarkedspolitik, der medfører en virksomhedsrettet aktivering, og en målrettet uddannelse, der matcher kravene og de behov virksomhederne har.

 

Ca. hver 10 ung starter voksenlivet på kontanthjælp! Derfor har vi i Fælleslisten prioriteret et tæt samarbejde i kommunens forvaltninger, og det skal sikre, at vi griber så tidligt ind med en indsats, som muligt. Det har bl.a. ført til ansættelse af en medarbejder, der skal være med til at skaffe praktikpladser til de unge, hvilket er en af hovedudfordringerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bjarke Valeur Bruhn-Rasmussen har ideer til arbejdsmarkeds-området.

Flere praktikpladser

I Fælleslisten bakker vi ligeledes op om at bruge sociale klausuler, der sikrer fokus på flere praktikpladser.  I Fælleslisten fastholder vi beslutningen om at investere og udvikle. Det har flere formål, dels at skabe en interessant kommune for borgere, der bor her, dels at tiltrække nye tilflyttere, og ligeså vigtigt for at ”sætte gang” i hjulene, så der skabes arbejdspladser. Satsningen i ProjectZero været medvirkende til at skabe over nye 800 jobs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske ny struktur

I dag er det sådan, at ansvaret for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken ligger i to forskellige politiske udvalg, det er ikke hensigtsmæssigt, medmindre der er en meget præcis koordinering mellem de to udvalg.

Derfor vil vi i Fælleslisten overveje, om vi skal arbejde for èt samlet udvalg, der omfatter både erhverv og arbejdsmarked, eller om vi kan sikre koordineringen på anden vis.

Vi mener, det er vigtigt at sikre én tilgang for borgere og erhvervsliv!

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...