Fire personer blev afvist ved valgstedet i Broager

27. maj 2019 Politik

Fire personer blev søndag afvist i Broager, hvor de mødte op for at stemme til Europa-Parlamentsvalget.

De tre afvisninger mener formanden for valgudvalget, Jørn Lehmann Petersen, er ok. Det er udlændinge, som ikke kunne huske, om de har stemt ved et tidligere EU-valg, skriver Broager.dk

Den fjerde afvisning er han derimod bestemt ikke glad for.

“Hvis det står til troende, at den pågældende, Ilze Nyby, også stemte ved det seneste valg til Europaparlamentet, så er det en fejl, at hun ikke er på valglisten. Det er bestemt også en fejl, at kommunen den 15. maj sender Ilze Nyby en mail om, at hun vil modtage et valgkort i ugen op til valget, når fakta er, at et sådant valgkort ikke er sendt til hende”, siger Jørn Lehmann Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen melder hus forbi

Pernille Lentfer er chef for byrådssekretariatet i Sønderborg Kommune. Hun forklarer til TVSyd, at det ikke er kommunens skyld, at Ilze Nyby ikke har kunnet stemme ved søndagens valg.

“Alle EU-borgere har fået en skrivelse fra Indenrigsministeriet tilbage i februar om at blive optaget på stemmelisten, og det skulle Ilze Nyby også have fået”, understreger Pernille Lentfer over for TV Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...