Fire personer blev afvist ved valgstedet i Broager

27. maj 2019 Politik

Fire personer blev søndag afvist i Broager, hvor de mødte op for at stemme til Europa-Parlamentsvalget.

De tre afvisninger mener formanden for valgudvalget, Jørn Lehmann Petersen, er ok. Det er udlændinge, som ikke kunne huske, om de har stemt ved et tidligere EU-valg, skriver Broager.dk

Den fjerde afvisning er han derimod bestemt ikke glad for.

“Hvis det står til troende, at den pågældende, Ilze Nyby, også stemte ved det seneste valg til Europaparlamentet, så er det en fejl, at hun ikke er på valglisten. Det er bestemt også en fejl, at kommunen den 15. maj sender Ilze Nyby en mail om, at hun vil modtage et valgkort i ugen op til valget, når fakta er, at et sådant valgkort ikke er sendt til hende”, siger Jørn Lehmann Petersen.

Kommunen melder hus forbi

Pernille Lentfer er chef for byrådssekretariatet i Sønderborg Kommune. Hun forklarer til TVSyd, at det ikke er kommunens skyld, at Ilze Nyby ikke har kunnet stemme ved søndagens valg.

“Alle EU-borgere har fået en skrivelse fra Indenrigsministeriet tilbage i februar om at blive optaget på stemmelisten, og det skulle Ilze Nyby også have fået”, understreger Pernille Lentfer over for TV Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre elever fra Det Blå Gymnasium fik en pris for deres præstation i Nationaløkonomi

28. november 2022 Uddannelse

Forleden deltog tre elever fra Det Blå Gymnasium – Max Victor Møller Nielsen, Kasper Møller Johnsen og Nikolaj Palmelund Jessen – i DM i Nationaløkonomi, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse. Årets tema var Bæredygtig samfundsøkonomi – udfordringer og økonomisk politiske løsninger på kort og/eller langt sigt. Eleverne tog prisen, Buchanan Policy Price, for deres præstation. […]

Læs mere...