Flertal bag budget med flere indtægter

26. september 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Med undtagelse af Venstre, så er hele Byrådet med i aftalen om det kommende års budget, hvor en skatteforhøjelse samt en stigning af grundskylden er væsentlige elementer, som sikrer, der ikke skal skæres voldsomt på nogle af kerneområderne.

– Kommuneskatten stiger med en halv procent til 25,7 procent og grundskylden sættes op med 5,5 promille, så den bliver på 27,1 promille, siger kommunaldirektør Søren Bonde, der torsdag forklarede de forskellige ingredienser i budgettet.

Socialdemokraterne, Fælleslisten og SF præsenterede det fælles budget.

Socialdemokraterne, Fælleslisten og SF præsenterede det fælles budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Grundskylden vil give yderligere 41 millioner kroner i kommunekassen og de kommer fra cirka 90 procent af kommunens grundejere. Det er faktisk så socialdemokratisk, som det kan blive, siger Erik Lauritzen. Han får alligevel sagt, at det budget, der nu er klar, ikke er det, som man drømte, men det, der er nødvendigt.

– Vi har trimmet det samlede budget og forvaltninger – og sammen med skatteforhøjelsen, sikrer vi fremtidens velfærd og udvikling, siger borgmester Aase Nyegaard. Og der kommer en række initiativer, der skal sikre flere arbejdspladser, virksomheder og tilflyttere.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at imødekomme erhvervslivet, så er dækningafgiften sat ned.

Trods svære tider, så er der fundet penge til et sundhedshus i Gråsten og socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen forestiller sig, det kan placeres i den tidligere politistation, hvor der også er areal nok udenom til at der kan bygges ældreboliger.

På byrådsmødet i oktober behandles både flertallets og Venstres budgetter – og det ene af dem vedtages.

 

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Vækstrådet har fået ny bestyrelse

18. juni 2024 Erhverv

Sønderborg Vækstråd har holdt ordinær generalforsamling, hvor der er konstitueret en ny bestyrelse. Michael Snerling, sonm er direktør hos Bitzer Electronics og udpeget af industrigruppen, er ny bestyrelsesformand. Derudover er Syddansk Universitet blevet en del af bestyrelsen, hvor det nye bestyrelsesmedlem, Henrik Bindslev, dekan for Det Tekniske Fakultet, skal være med til at skabe en […]

Læs mere...