FOA: Sønderborg Kommune bør aflønne gravide elever

22. oktober 2013 Uncategorized

FOA har indledt fem sager mod Sønderborg kommune, fordi fem gravide elever har fået afbrudt deres uddannelsesforløb.

– Gravide medarbejdere får jo løn i barselsperioden, og normal praksis er, at elever får elevløn, hvis de skal holde barselsorlov, mens de er under uddannelse. Men på landsplan har vi foreløbig kendskab til 25 elever, som på den måde straffes for at få børn. Vi mener, at Sønderborg og de andre kommuner er helt ude af trit med virkeligheden, siger hun til tv.

Artiklen fortsætter under annoncen

syd.

Sønderborg Kommune har fulgt en anbefaling fra Kommunernes Landsforening, som henviser til, at eleverne teknisk set er midlertidigt ansatte, og dermed ikke har krav på løn i barselsperioden. Men i FOA Sønderborg er man alligevel helt uforstående over for kommunens politik.

– Jeg ved godt, at man har fulgt anbefalingerne fra Kommunernes Landsforening, men det er frivilligt for den enkelte kommune. Og jeg forstår ikke, at Sønderborg Kommune vælger at følge så gammeldags et synspunkt. De håndører, kommunen sparer, er dyrt givet ud, hvis kvinderne efter endt barsel ikke har råd til at genoptage deres uddannelse, siger afdelingens formand, Camilla Pantel.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk