Folkeskole: PISA-undersøgelser er ubrugelige

26. november 2013 Uncategorized

skoleNår lokale politikere prøver at gøre folkeskolen bedre, så læner de sig tit op af forskellige undersøgelser, der giver et bud på, hvor meget børnene egentlig lærer. En af de mere kendte er den såkaldte PISA-undersøgelse, der blandt andet er brugt til at lave “ranglister” over skolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

De undersøgelser får tirsdag et skud for boven i en ny undersøgelse fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

De er lige til skraldespanden.

Eleverne klarer sig bedre end ventet

For rapporten dokumenterer, at de elever, som PISA-undersøgelserne ikke spår til at få succes på ungdomsuddannelserne, faktisk i høj grad gennemfører. Det siger professor og forfatter til undersøgelsen Peter Allerup.

– Knap 60 procent af den gruppe, der ikke spås de store muligheder på ungdomsuddannelserne gennemfører en erhvervsuddannelse, og godt 26 procent gennemfører en gymnasial uddannelse, siger han til dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Allerup håber nu, at den endelige undersøgelse kan være med til at hamre sidste søm i PISA-undersøgelsernes ligkiste.

– Jeg håber at vi nu en gang for alle kan få droppe de her undersøgelser, for de er ikke andet end et slag i luften, siger han.

En af de første opgaver for det nye Byråd bliver at rulle den nye skolereform ud i kommunens skoler og nu har de så et styreredskab mindre at arbejde med.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...