Fra fredag mærkes kontanthjælpsreformen

28. januar 2014 Uncategorized

Fra d. 1. februar kommer 52.000 unge kontanthjælpsmodtagere for alvor til at mærke kontanthjælpsreformen, som trådte i kraft ved årsskiftet.jobcenter

Den siger, at alle unge under 30, som ikke har en uddannelse, mister kontanthjælpen og i stedet får et beløb svarende til SU.

Artiklen fortsætter under annoncen

De af dem, som bliver erklæret uddannelsesparate skal også til at se sig selv som studerende, og det er svært for en stor del af dem.

Halvt så mange penge

Før nytår kunne udeboende mellem 25 og 30 år få 10.500 kroner om måneden i kontanthjælp. Men det beløb, som fremover går ind på kontoen er kun godt det halve, nemlig brutto 5.753 kr.

– Der er jo ingen, der er glade for perspektivet om at skulle få færre penge, siger jobcenterchef i Sønderborg Kommune Anne Kirk til dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge kan dog beholde den nuværende ydelse i særlige tilfælde, hvor kommunen vurderer, at de ikke er i stand til at gennemføre en uddannelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...