Fra fredag mærkes kontanthjælpsreformen

28. januar 2014 Uncategorized

Fra d. 1. februar kommer 52.000 unge kontanthjælpsmodtagere for alvor til at mærke kontanthjælpsreformen, som trådte i kraft ved årsskiftet.jobcenter

Den siger, at alle unge under 30, som ikke har en uddannelse, mister kontanthjælpen og i stedet får et beløb svarende til SU.

Artiklen fortsætter under annoncen

De af dem, som bliver erklæret uddannelsesparate skal også til at se sig selv som studerende, og det er svært for en stor del af dem.

Halvt så mange penge

Før nytår kunne udeboende mellem 25 og 30 år få 10.500 kroner om måneden i kontanthjælp. Men det beløb, som fremover går ind på kontoen er kun godt det halve, nemlig brutto 5.753 kr.

– Der er jo ingen, der er glade for perspektivet om at skulle få færre penge, siger jobcenterchef i Sønderborg Kommune Anne Kirk til dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge kan dog beholde den nuværende ydelse i særlige tilfælde, hvor kommunen vurderer, at de ikke er i stand til at gennemføre en uddannelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Sidst i oktober synger Medina ved en dinnerkoncert i Sergenten

2. oktober 2022 Erhverv

Velkommen til Medina, sangerinden, Medina, er Danmarks sangfugl og ukronede popdronning og den 29. oktober er hun på scenen til en dinnerkoncert i Sergenten på Sønderborg Kaserne. Til dinnerkoncerten byder Jesper Koch og hans stab på en tre-retters menu med buffet som hovedret og der er vand og vin ad libitum under middagen. Efter koncerten […]

Læs mere...