Frikommuner: Individuelle løsninger hjælper ledige

6. april 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg var ikke blandt de heldige kommuner, der i 2012 fik status som frikommune.  Ordningen giver kommunerne mere selvstyre og fritager dem for en masse bureaukrati. Fredericia, Vejle og syv andre kommuner er med – og i Vejle er blandt andre Jobcenter glade for de muligheder, der ligger i at være frikommune.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ønskede at komme af med de ufravigelige tidsfrister, meningsløs aktivering, unødig administration og dobbeltarbejde, der ikke gavnede nogen, siger Jens-Ejner Christensen, formand for Vejles Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg.

Igennem forsøget har Vejle blandt andet ændret på beskæftigelsesindsatsen, så hver enkelt ledig kommer igennem sit eget individuelle forløb.

– Vores forsøg betyder, at medarbejderne kan prioritere deres ressourcer og i langt højere omfang tage udgangspunkt i de behov, den enkelte ledige har, siger Jens-Ejner Christensen til tv.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi holder ikke møder for mødernes skyld. Vi holder møder, når det hjælper borgeren. Det tror vi på virker – og det håber vi vil smitte af på lovgivningen, siger han.

Mandag mødes frikommunerne med indenrigsminister Margrethe Vestager og deler de erfaringer, der er høstet indtil nu. Ordningen kører til og med 2015.

 

 

 

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...