Frikommuner: Individuelle løsninger hjælper ledige

6. april 2014 Uncategorized

Sønderborg var ikke blandt de heldige kommuner, der i 2012 fik status som frikommune.  Ordningen giver kommunerne mere selvstyre og fritager dem for en masse bureaukrati. Fredericia, Vejle og syv andre kommuner er med – og i Vejle er blandt andre Jobcenter glade for de muligheder, der ligger i at være frikommune.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ønskede at komme af med de ufravigelige tidsfrister, meningsløs aktivering, unødig administration og dobbeltarbejde, der ikke gavnede nogen, siger Jens-Ejner Christensen, formand for Vejles Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg.

Igennem forsøget har Vejle blandt andet ændret på beskæftigelsesindsatsen, så hver enkelt ledig kommer igennem sit eget individuelle forløb.

– Vores forsøg betyder, at medarbejderne kan prioritere deres ressourcer og i langt højere omfang tage udgangspunkt i de behov, den enkelte ledige har, siger Jens-Ejner Christensen til tv.syd.

– Vi holder ikke møder for mødernes skyld. Vi holder møder, når det hjælper borgeren. Det tror vi på virker – og det håber vi vil smitte af på lovgivningen, siger han.

Mandag mødes frikommunerne med indenrigsminister Margrethe Vestager og deler de erfaringer, der er høstet indtil nu. Ordningen kører til og med 2015.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Sport, Sønderborg

I den kommende uge kan du prøve at ro på Alssund

14. maj 2021 Sport

Har du lyst til at nyde de smukke omgivelser på vandet omkring Sønderborg, få frisk luft når du dyrker motion i fællesskab med andre, så er roning noget for dig. Sønderborg Roklub holder åbent hus på tirsdag og på torsdag – begge dage klokken 9 – 11 og 18:30 – 20:30, hvor du har mulighed […]

Læs mere...