Gør som pigespejderne – hjælp Diabetesforeningen

20. maj 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Broager Pigespejdere har tilbudt diabetesforeningen at hjælpe med at samle ind ved landsindsamlingen ”Støt Børn med Diabetes” den 1. juni.

Tina Ensted, der er daglig leder for spejderne forklarer, at det er en ren win-win situation. For det første står der i spejderloven, at det er en god gerning at hjælpe syge børn. For det andet står vi over for at skulle til London, og her kan pigerne godt bruge lidt ekstra lommepenge, at når vi får 15 % af det beløb, som vi samler ind, vil det hjælpe på vores budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marianne og Hans Cronbach fra Børnefamiliegruppen i Region Syddanmark står igen i år for indsamlingen i Sønderborg Kommune.

Det er ikke kun piger, der kan tilmelde sig som indsamler

Det er ikke kun piger, der kan tilmelde sig som indsamler

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sidste år havde vi en ubetinget succes, fordi vi var den kommune i landet, der samlede mest ind i forhold til antal indbyggere, men det er noget op ad bakke i år, når der samtidig er byfest i Sønderborg og mange af de indsamlere, der hjalp os sidste år, skal hjælpe med der, siger Hans Cronbach.

Men samtidig håber han, at der vil være flere foreninger, der som Broager Pigespejdere kan se en fordel ved at samle ind den 1. juni.

– Der er stadig tid til at melde sig, og vi har masser af ledige ruter, siger Marianne Cronbach, der er Diabetesforeningens koordinator i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmeld din forening på en mail til [email protected] eller ring på tlf. 63 12 90 14. Oplys gerne kontaktperson og hvor mange ruter i vil tage.

Sønderborg i risikogruppe

I alt har 6.731 mennesker i Sønderborg kommune diabetes. Det svarer til 8,9 procent af befolkningen mod landsgennemsnittet på 5,7 procent. Fremskrivninger viser, at antallet af diabetikere i Sønderborg vil være steget til 12.600 i 2025, hvis ikke der bliver sat ind for at bremse udviklingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Derfor er det utroligt vigtigt, at kommune og virksomheder får øjnene op for risikoen og gør deres medarbejdere opmærksomme på faren og risikosignaler – specielt da der er en voldsom forhøjet risiko for at udvikle diabetes i alderen 30 – 60, som er den erhvervsaktive alder, siger Hans Cronbach, der meget gerne vil tage ud og fortælle om sygdommen.

CSR-aftaler kan hjælpe i virksomheder

– Faktisk har jeg netop indgået en CSR-aftale med en lokal virksomhed, siger  Hans Cronbach.

Artiklen fortsætter under annoncen

CSR – Corporate Sociability and Responsibility – er den ansvarlighed og opmærksomhed en virksomhed udøver over for sine ansatte og samfundet f. eks. i forhold til at forebygge sygdomme.

– Aftalen vil snart blive offentliggjort, og jeg kan fortælle, at den indebærer, at samtlige medarbejdere, der ønsker det, bliver risikotestede og vil få foretaget blodsukkermåling. Skulle det vise sig, at der er medarbejdere, der ligger for højt vil vi opfordre dem til at søge læge, da det kan være et signal om prædiabetes, og har man først udviklet det, er der stor risiko for, at man inden for en periode på 3 til 4 år udvikler diabetes 2, der er en kronisk sygdom. Er det først sket, er løbet kørt, siger Hans Cronbach, der også er glad for kommunens opbakning omkring landsindsamlingen.

Borgmesteren starter indsamlingen

Det er en stor ting, at Sønderborgs borgmester også i år vil vise sin interesse for diabetessagen ved at holde starttalen. Dette foregår i Føtex den 1. juni kl. 9.30.

– Jeg har haft en snak med Erik Lauritzen og fortalt ham, hvordan situationen er i Sønderborg, og hvad der efter min mening burde gøres. Jeg er sikker på, at han forstod alvoren og vil arbejde for at  ikke alene diabetes, men – al sundhed i Sønderborg Kommune skal have fuld opmærksomhed fra byråde, siger Hans Cronbach, der i det daglige frivillige arbejde har nok at gøre med at servicere de ca. 500 børn i regionen, som han er formand for.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...