Grænsehandel: Lavere afgifter fører ikke til nye job

1. juli 2013 Politik

Det får overhovedet ingen betydning, at øl og sodavand nu bliver billigere i Danmark. Det mener direktøren for Fleggaard Mike Simonsen. Danskere vil stadig trille på indkøbstur syd for grænsen i busser eller egen bil.

Regeringens afgiftslettelser træder så småt i kraft fra nu af og en kasse øl bliver i første omgang omkring fem kroner billigere og i 2020 omkring en ti’er billigere i Danmark.

En halvanden liters cola bliver omkring tre kroner billigere, når hele afgiften er væk i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gevinsten kommer ikke

Formålet med afgiftsnedsættelsen er blandt andet at få færre danskere til at købe deres øl og sodavand i Tyskland, og på den måde skabe arbejdsplader i Danmark. Det er dét argument politikere har brugt igen og igen.

Fleggaard-chefen tror ikke at afgiftslettelserne fører til flere arbejdspladser i Danmark.

–  Jeg hører at både politikere og lobbyister nu erkender, at afgiftlettelserne ikke vil skabe flere arbejdspladser, siger Mike Simonsen.

– Varerne bliver ved med at være meget billigere i Tyskland, så jeg tror ikke det kommer til at betyde at vi får færre kunder, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...