Grænsehandel: Lavere afgifter fører ikke til nye job

1. juli 2013 Politik

Det får overhovedet ingen betydning, at øl og sodavand nu bliver billigere i Danmark. Det mener direktøren for Fleggaard Mike Simonsen. Danskere vil stadig trille på indkøbstur syd for grænsen i busser eller egen bil.

Regeringens afgiftslettelser træder så småt i kraft fra nu af og en kasse øl bliver i første omgang omkring fem kroner billigere og i 2020 omkring en ti’er billigere i Danmark.

En halvanden liters cola bliver omkring tre kroner billigere, når hele afgiften er væk i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gevinsten kommer ikke

Formålet med afgiftsnedsættelsen er blandt andet at få færre danskere til at købe deres øl og sodavand i Tyskland, og på den måde skabe arbejdsplader i Danmark. Det er dét argument politikere har brugt igen og igen.

Fleggaard-chefen tror ikke at afgiftslettelserne fører til flere arbejdspladser i Danmark.

–  Jeg hører at både politikere og lobbyister nu erkender, at afgiftlettelserne ikke vil skabe flere arbejdspladser, siger Mike Simonsen.

– Varerne bliver ved med at være meget billigere i Tyskland, så jeg tror ikke det kommer til at betyde at vi får færre kunder, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...