Grænsehandel: Lavere afgifter fører ikke til nye job

1. juli 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Det får overhovedet ingen betydning, at øl og sodavand nu bliver billigere i Danmark. Det mener direktøren for Fleggaard Mike Simonsen. Danskere vil stadig trille på indkøbstur syd for grænsen i busser eller egen bil.

Regeringens afgiftslettelser træder så småt i kraft fra nu af og en kasse øl bliver i første omgang omkring fem kroner billigere og i 2020 omkring en ti’er billigere i Danmark.

En halvanden liters cola bliver omkring tre kroner billigere, når hele afgiften er væk i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gevinsten kommer ikke

Formålet med afgiftsnedsættelsen er blandt andet at få færre danskere til at købe deres øl og sodavand i Tyskland, og på den måde skabe arbejdsplader i Danmark. Det er dét argument politikere har brugt igen og igen.

Fleggaard-chefen tror ikke at afgiftslettelserne fører til flere arbejdspladser i Danmark.

–  Jeg hører at både politikere og lobbyister nu erkender, at afgiftlettelserne ikke vil skabe flere arbejdspladser, siger Mike Simonsen.

– Varerne bliver ved med at være meget billigere i Tyskland, så jeg tror ikke det kommer til at betyde at vi får færre kunder, siger han.

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...