Hisham Al-Bakaa: Lad os lave en målrettet adfærds-indsats i alle boligområderne

1. november 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hisham Al-Bakaa , der stiller op til kommunalvalget for Fælleslisten er en ildsjæl, der har viet en meget stor del af sin tid på at hjælpe børn i boligområdet ved Ulkebøl – et arbejde han gerne ser bredt ud til andre boligområder også. Visionen er en langsigtet mission og ikke blot at arbejde på kort sigt.

– I Stenbjergparken satte vi gang i en indsats, der gør, at unge – uden skelen til baggrund – ikke lander i kriminalitet og det gjorde vi ved at få mange små indsatser til at spille sammen, siger Hisham Al-Bakaa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hisham Al-Bakaa har succes i sit arbejde med børn og unge.

Hisham Al-Bakaa har succes i sit arbejde med børn og unge.

I området er der et Rollemodelkorps, der består af større børn, som de mindre kan se op til. Og for at blive rollemodel, så skal man ganske enkelt opføre sig ordentligt og passe sin skolegang. En lige så vigtig ting er de unges attitude. Dét at være rollemodel er en handling – ikke en titel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når drengene mødes i Kuben, så giver de hånd og hilser på hinanden. Hvad de vil bruge tiden på finder de ud af i fællesskab, når der ikke er planlagt for eksempel fodbold. Ordet respekt sættes højt – ligesom god dialog uden grove gloser.

Konsekvens

– Ordet konsekvens skurrer i ørerne på mange, men hvis vi spiller fodbold og er der en dreng, der ikke opfører sig ordentligt, så bliver han sendt hjem og forældrene får at vide, hvorfor. Det er nemlig vigtigt, at forældre tager ansvar for deres børn og lærer dem – det er nemlig forældrenes ansvar, når børn fejler i samfundet. Men mange forældre løber fra ansvaret. Måske på grund af den anderledes kultur og det anderledes opdragelsesmønster, siger Hisham Al-Bakaa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den unge Fælleslistemand og studerende synes, det er vigtigt, at der arbejdes med alle de unge, der ikke er kriminelle og misbrugere – med god opførsel følger belønning og ikke omvendt. Det er ikke alene børn i uføre, der skal opmærksomhed, men også dem, der bor i områderne, hvor der er risiko for at møde ”det dårlige selskab”.

– Når vi arbejder med børnenes attitude, så er målet, at de skal være venlige, høflige og imødekommende, fordi det gør det meget lettere for dem selv, når de skal omgås andre – uanset nationalitet og baggrund – det handler om at regulere adfærd, så der ikke dannes sub-kulturer, små samfund i samfundet, siger Hisham Al-Bakaa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Religion

– For muslimer er troen er meget vigtig for deres eksistens og det vil gøre dialogen mellem myndigheder og flygtningen/indvandrere meget lettere, hvis alle ved det og hvis alle var bevidste om deres herkomst og hvilke ideelle principper, der er på tværs af kulturer og religioner. Så kan der appelleres til, at vi husker på det allerbedste i Islam, som er en flot religion, siger Hisham Al-Bakaa.

Politiet bruger væsentlig mindre tid ved boligblokkene i Ulkebøl-området.
Artiklen fortsætter under annoncen

Den unge mand ved godt, at der kriminelle flygtninge/indvandrere. Men han ved også, det ikke er Islam, der gør, at de bliver kriminelle.

– Jeg vil gerne have, at de husker deres tro og husker deres kultur – og så skal de tage den danske kultur til sig også Det er en pligt, fordi det jo er her, vi er, siger Hisham Al-Bakaa. Han mener, at når man kommer som gæst eller flygtning, så er det et krav, at man viser sin respekt gennem gode handlinger og bliver en del af samfundet, altså bliver rollemodel. Et menneske, der gør sit yderste for at være med og bidrage..

Om Kuben og Hisham Al-Bakaa har succes med arbejdet med børnene i Stenbjergparken forklares bedst af politiet, som siger: At boligområdet er ikke længere en fast del af vores dagsorden.

– Håbet var at løfte området ud af ghetto-rækken og forebygge politiets daglige ture herud – og i samarbejde med Niels Ole Rasmussen, der er ansat i Kuben, så lykkedes det gennem en tværkulturel og målrettet indsats, siger Hisham Al-Bakaa.

Projekter

– Kommunen laver mange projekter rundt omkring i boligområderne, men når projekterne slutter og der er skrevet en rapport, så bliver alting glemt igen. Jeg vil sikre, der er nogen, der holder de unge i hånden, så de ikke mister balancen på deres vej til voksenlivet. Uanset kulturel baggrund, så er vi alleammen mennesker og gennem fællesskaber kan vi hjælpe hinanden rigtigt meget, siger Hisham Al-Bakaa.

Der skal penge til langsigtede processer, så der på sigt kan spares store summer.

Der skal penge til langsigtede processer, så der på sigt kan spares store summer.

Altså kan en målrettet indsats, hvor der arbejdes med børn og unges adfærd, være en fantastisk forebyggelse. Når børn og unge træder for langt ved siden af, så bliver det for alvor dyrt.

Men bruges der penge på inklusionsprocesser i boligområderne, så bliver udbyttet i den sidste ende stort. I livskvalitet for de unge og økonomi i kommunen, siger Hisham El-Bakaa

 

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...