Hver kommune skal have egen køreplan til fremtiden

4. juni 2013 Uncategorized

Når der tænkes i udvikling og vækst, så er samtlige 22 kommuner i den sydlige region udfordret. Men alligevel kan de ikke sætte sig sammen og lave en fælles køreplan, der fører til fremgang. Det viser en undersøgelse, som regionen har lavet.

Lighedstegnene for kommunerne er, at de kæmper med et stigende antal ældre, unge der flytter væk og vanskeligheder med at tiltrække nye borgere.

De enkelte kommuners styrker og udfordringer er nu blevet kortlagt, efter at Region Syddanmark i løbet af foråret holdt møder med hver af de syddanske kommuner. Her drøftede politikere fra region og kommune de enkelte områders udfordringer og udviklingsmuligheder samt kommende fælles indsatser i Den Regionale Udviklingsplan for 2012-2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis alle går efter at tiltrække den samme slags borgere, skaber det en usund konkurrence, som ingen profiterer af i længden. I stedet skal hver enkelt kommune forfine sine egne styrker og bringe dem med i puljen af tiltag, som skal løfte hele områdets udvikling, siger Lasse Krull, formand for regionens Udvalg for Den Regionale Udviklingsplan.

Opgaven for Sønderborg er at få flere unge og højtuddannede borgere – og de højtuddannede skal gerne være det indenfor de tekniske områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Styrken for Sønderborg er den stærke profil indenfor energieffektivisering.

Skrevet af: Ole [email protected]
>