Hvordan skal de nye gasbusser køre?

14. november 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Fra 2017 kommer den kollektive trafik i Sønderborg Kommune til at se anderledes ud. Busserne skal køre på gas, og samtidig er der mulighed forBilka parkering og bus at ændre både på køretider, ruter og bussernes indretning. Borgerne tages med på råd, inden kommunen i samarbejde med Sydtrafik udvikler fremtidens busser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har netop i gang sat en kampagne, der inviterer alle borgere til at komme med ønsker og ideer til, hvordan den kollektive trafik i området kan blive endnu bedre. Er det blødere sæder, kaffe på morgenruten, bedre belysning ved stoppestedet eller plads til cyklen, der vil gøre den kollektive trafik mere attraktiv for dig? Det er nogle af de spørgsmål, du vil blive mødt med næste gang, du tager bussen.

Miljørigtige busser

Som et led i jagten på CO2-neutralitet har byrådet besluttet, at busserne i kommunen skal køre på gas. De nye gasbusser er miljøvenlige og opfylder bl.a. ProjectZeros Roadmap2020’s krav til CO2-reduktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De nye gasbusser er et vigtigt skridt mod vores mål i 2029 om CO2-neutralitet. Vi skal have mere grøn transport, og så skal vi gøre den kollektive trafik mere attraktiv for flere. Det gør vi bl.a. ved at køre, hvor der er ønske og behov for det, og ved i øvrigt at forsøge at opfylde flest muligt af de ønsker og ideer vi forhåbentlig får ind fra borgerne i løbet af de næste måneder”, siger formand for Teknik og Miljøudvalget Frode Sørensen.

Alle input, der har det mindste med den kollektive trafik at gøre, kan frem til 1. februar sendes til mailadressen bus@sonderborg.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der trækkes lod om tre periodekort, så du kan køre gratis indenfor kommunegrænsen i tre måneder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk