Ideer til kasernens fremtid skal drøftes

27. maj 2013 Uncategorized

Slaget om Sønderborg Kaserne er tabt med forsvarsforliget, der lukker kasernen og sergentskolen i Sønderborg. Men kampen for at tiltrække, fastholde og udvikle arbejdspladser fortsætter. Det er budskabet i en invitation, hvor regionsrådsformand Carl Holst kalder stærke, lokale kræfter til møde på kasernen den 28. maj.

Region Syddanmark har inviteret otte lokale repræsentanter, og de har alle givet tilsagn om at deltage i arbejdet. Danfoss har dog meldt fra til mødet, men er med i det fremadrettede arbejde. Den store opbakning glæder regionsrådsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Resultatet bliver bedst med lokal forankring, og jeg er glad for, at vi nu sammen kan finde nye aktiviteter, der kan styrke og supplere de gode tilbud, der allerede er i området, siger regionsformanden.

Carl Holst er  overbevist om, at Sønderborg Kasernes historiske bygninger vil komme til at danne rammen om noget, der vil gavne hele området. Foreløbig er ideer om et idrætsakademi og en idrætsefterskole blevet nævnt, og Carl Holst kan forestille sig, at den fremtidige brug vil være inden for kultur og uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det vil være til gavn for netop arbejdet med at tiltrække og fastholde arbejdskraft og arbejdspladser, siger han.

– Vi ved, at kulturen er et stærkt fundament for erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner. Det giver et løft og har en positiv effekt ved både bosætning og muligheden for at nå vores mål om, at flere unge skal have en uddannelse.

Mødedeltagere

Efterskoleforeningen

Sønderborg Kommune

Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter

SønderjyskE

IHS – Idrætshøjskolen Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Samt regionsrådsformand Carl Holst og regionsrådsmedlem John Lohff.

Der er afbud fra Danfoss, som deltager i arbejdet fremad.

 

Læs også Venstremanden Peter Hansens ord om sagen: http://sonderborgnyt.dk/politik-nyheder/laeserindlaeg-kasernen-er-vigtigere-end-partipolitik.html

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...