Indvandrere er en ressource for landdistrikterne 

29. november 2014 Uncategorized

Globaliseringen går ikke bare fra landdistrikterne til den store verden – globaliseringen går også den anden vej, og når folk fra andre steder i verden bosætter sig i et landdistrikt, så giver det liv og udvikling.by3

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser en ny rapport fra Center for Landdistriktsforskning, som er en del af en resultatkontrakt med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Rapporten konkluderer, at Indvandrere til landdistrikterne bidrager på en række områder. De er med til at understøtte forretningslivet, de kommer med nye kompetencer i form af uddannelse og så bidrager de med nye virksomheder og arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har et lille og homogent land og for driftige mennesker tilbyder landdistrikterne gode muligheder for at starte egen virksomhed. Her er der billige boliger, god plads og meget ofte kommuner, der er både hurtige og smidige, når det kommer til at få nye virksomheder i gang. Og set i international sammenhæng er afstandene meget små, så det undrer mig ikke, at folk fra andre lande ser mulighederne,” siger minister Carsten Hansen.

Læs mere HER

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...