Indvandrere er en ressource for landdistrikterne 

29. november 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Globaliseringen går ikke bare fra landdistrikterne til den store verden – globaliseringen går også den anden vej, og når folk fra andre steder i verden bosætter sig i et landdistrikt, så giver det liv og udvikling.by3

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser en ny rapport fra Center for Landdistriktsforskning, som er en del af en resultatkontrakt med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Rapporten konkluderer, at Indvandrere til landdistrikterne bidrager på en række områder. De er med til at understøtte forretningslivet, de kommer med nye kompetencer i form af uddannelse og så bidrager de med nye virksomheder og arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har et lille og homogent land og for driftige mennesker tilbyder landdistrikterne gode muligheder for at starte egen virksomhed. Her er der billige boliger, god plads og meget ofte kommuner, der er både hurtige og smidige, når det kommer til at få nye virksomheder i gang. Og set i international sammenhæng er afstandene meget små, så det undrer mig ikke, at folk fra andre lande ser mulighederne,” siger minister Carsten Hansen.

Læs mere HER

Artiklen fortsætter under annoncen

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...