Indvandrere er en ressource for landdistrikterne 

29. november 2014 Uncategorized

Globaliseringen går ikke bare fra landdistrikterne til den store verden – globaliseringen går også den anden vej, og når folk fra andre steder i verden bosætter sig i et landdistrikt, så giver det liv og udvikling. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”by3″ width=”300″ height=”200″ />

Det viser en ny rapport fra Center for Landdistriktsforskning, som er en del af en resultatkontrakt med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Rapporten konkluderer, at Indvandrere til landdistrikterne bidrager på en række områder. De er med til at understøtte forretningslivet, de kommer med nye kompetencer i form af uddannelse og så bidrager de med nye virksomheder og arbejdspladser.

”Vi har et lille og homogent land og for driftige mennesker tilbyder landdistrikterne gode muligheder for at starte egen virksomhed. Her er der billige boliger, god plads og meget ofte kommuner, der er både hurtige og smidige, når det kommer til at få nye virksomheder i gang. Og set i international sammenhæng er afstandene meget små, så det undrer mig ikke, at folk fra andre lande ser mulighederne,” siger minister Carsten Hansen.

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk