Jan Blume: Statsfinanseret social dumping – unge skal arbejde for 36 kroner

17. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Jan Blume, Enhedslisten, skriver:

Fra den 1. januar 2014 har den danske regering besluttet, at unge kontakthjælpsmodtagere kun skal kunne leve af det halve af deres nuværende

Jan Blume og Enhedslisten vil ikke se unge arbejde for en ydelse på 36 kroner i timen.

Jan Blume og Enhedslisten vil ikke se unge arbejde for en ydelse på 36 kroner i timen.

Artiklen fortsætter under annoncen

kontanthjælp. Hvis kontanthjælpsreformen var sat i gang 2. kvt. 2013, vil vi ifølge tal fra jobindsats.dk her i Sønderborg kommune have 1.002 unge mennesker, som ville være berørt heraf og vi er nok nødt til at benytte kommunen og andre lader/bygninger rundt omkring som nye flygtningelejre, hvor danske hjælpeorganisationer hele tiden må arbejde på af skaffe de unge mennesker tag over hovedet, rent vand og medicin til hundredvis af familier, som har måttet efterlade alt, og hvor særligt børnene er udsatte. Der er her tale om en økonomisk ruin og dansk katastrofe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Social dumping

For at de unge mennesker ikke skal gå fra hus og hjem, blive hjemløse, sulte og her må vi også tænke på deres børns fremtid, mener jeg, at venstrefløjens lokale partier må finde sammen her efter kommunalvalget og lægge en solid plan, der skal hjælpe de unge mennesker væk fra denne absurde og naive beslutning, som regeringen har besluttet sammen med højrefløjen. De unge mennesker kommer til at arbejde for deres ydelse, der kommer helt ned på 36 kroner i timen – det er statsfinansieret socialdumping.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Danmark kan vi ikke have, at nogle skal arbejde for en ydelse. En ydelse har et helt andet formål – når man arbejder i Danmark, arbejder man for en løn, deltid som fuldtid. Vi må, som politikere, sørge for, at den basale tryghed og økonomiske sikkerhed er i orden, inden vi kan hjælpe de unge med at finde et job, eller at de unge mennesker vælger at tage en uddannelse. Sanktioner og et stærkt pres på økonomien motiverer ikke de unge i deres dagligdag, men de bliver tværtimod frustrerede og har svært ved at se egen fremtids muligheder for job og uddannelse, derudover får de et større had til det kommunale system og politikerne bliver til grin, ikke mindst i folketinget.

Artiklen fortsætter under annoncen