Jan Callesen: Flygtningene ender med at blive i kommunen

31. juli 2014 Uncategorized

Byrådsmedlem Jan Callesen, DF, skriver:

Flertallet i Byrådet ser gerne kasernen bruges af Udlændingestyrelsen.

Flertallet i Byrådet ser gerne kasernen bruges af Udlændingestyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endnu en katastrofe kan ramme Sønderborg.

Dansk Folkeparti har onsdag været til ekstraordinært møde i Sønderborg byråd og Udlændingestyrelsen. Vi blev informeret om at vi får et Flygtningecenter på Sønderborg Kaserne indenfor de næste 14 dage. Og det bliver med 250 til 300 flygtninge fra Syrien, Efter ophold i centret skal de udsluses til det danske samfund og dermed også evt. bosætning i Sønderborg Kommune.

Vi har jo tomme lejligheder i hele vores kommune. Dansk Folkeparti har på mødet opfordret hele byrådet til at nedlægge veto mod, at der kommer et flygtningcenter i Sønderborg. Men desværre uden held.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er med stor skuffelse vi må fortælle jer dette. Socialdemokraterne, Enhedslisten, Slesvigsk Parti, Fælleslisten ønsker, at flygtningecentet kommer ind på kasernen.

DF mener at hjælpen skal finde sted i nærområderne ved Syrien fremfor i Danmark.


DF,  Venstre og Konservative vil lave en paragraf 14 forbud mod at det sker.

Redaktionen:

En paragraf 14 betyder, at der bedes om en ny lokalplan. Hvis der er et flertal bag, så betyder det, at kommunen har tolv måneder til at lave planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens der arbejdes på planen, kan Udlændingestyrelsen ikke bruge stedet.

Hvis Udlændingestyrelsen ikke ønsker at rette sig efter lokalplanen, men vil flytte ind straks, så kan Sønderborg Kommune gå ind og købe kasernen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...