Jan Prokopek: Det er godt Borgen nu er i brug

Arkivfoto
Arkivfoto
2. oktober 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Jan Prokopek, Socialdemokraterne, skriver:

Lad os se muligheder og ikke begrænsninger. Lad os være positive, ikke at sammenligne med naive. Så får vi det alle lidt bedre. Omkring Borgen i Sønderborg eller indkøbscentret i Nordborg, så ér det altså de private investorer, der bygger – ikke kommunen. Kommunen kan bakke op omkring lokalplaner, byggetilladelser mm.
Borgen erstatter Kvicly-bygningen i Sønderborg – den var ikke just køn, den var også stor, og P-pladserne forfærdelige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er Borgen der, meget pænere efter min mening, opført af private med flere P-pladser, med bedre adgange for handicappende og mere end 20 nye butikker, der ellers ikke ville have været i vores kommune – dem vil mange udenfor vores kommune komme og besøge, og der er arbejdspladser i dem.
Kommunens Jobcenter flytter ind i nye lokaler som er gode for både for borgere og dé, der arbejder der. Endda til samme bruttohusleje, som i de lokaler kommunen lejede hos staten på Blegen. På Blegen var der enorme varmeudgifter og det var stadig koldt langt op af formiddagen om vinteren, der var ikke gode adgangs- og parkeringsforhold, og handicapvenlige er bygningerne bestemt ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turisterne har et center de kan besøge året rundt, når vejret er dårligt.
De dårlige veje/fortove mm der var omkring Kvickly er nu renoveret, det har de trængt til i mange, mange år.
Mange positive ting – syntes jeg – dem kan jeg godt glæde mig over.
At der er mange andre ting i vores kommune, der trænger til en kærlig hånd og opmærksomhed er jeg enig i. Dog vil jeg tillade mig at glæde mig over der sker noget positivt i vores kommune. Det giver fornyede kræfter til at fortsætte arbejdet med at rette op på de ting, der stadig trænger.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...