Jobcenter lukker Fiqtivs kurser for kloge hoveder

21. november 2014 Uncategorized

Forleden fortalte SønderborgNyt og Marck Thorning og projektet Fiqtiv, hvor der arbejdes på at skærpe lokale, kloge hovedet i stedet for at hente nye hoveder langvejs fra. Og fredag var scenen sat, så Fiqtivs kandidater kunne få en snak med en flok virksomhedsledere.

En større flok virksomhedsledere hørte om Fiqtivs snarlige lukning.

En større flok virksomhedsledere hørte om Fiqtivs snarlige lukning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min tanke har hele tiden været, at der er god mening i at hjælpe dygtige ledige sønderborgensere ind på de arbejdspladser, der mangler dygtige mennesker”, siger Marck Thorning. Han forklarer virksomhedslederne, at det er dyrt at rekruttere gennem et bureau og hans tanke var, at de kvit og frit kunne ringe til ham og høre, om han havde en mand til deres virksomhed.

Vi havde håbet på at lave aftaler med virksomheder i dag, men Jobcenter har opsagt kontrakten", siger Marc Thorning til virksomhedslederne

Vi havde håbet på at lave aftaler med virksomheder i dag, men Jobcenter har opsagt kontrakten”, siger Marc Thorning til virksomhedslederne

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når I henter en fra Aarhus, så bruger han jer jo kun som springbrædt i et halvt eller et helt år, inden han smutter til Aarhus igen”, siger Marck Thorning. Det er en skidt model for virksomhederne og det er det også for Sønderborg.

Regeringen har givet Jobcentrene lov til at luge ud i de såkaldte jobsøgningskurser og i Sønderborg har Jobcenter valgt at spare de penge, som det koster, at Fiqtiv hjælper lokale, kloge hoveder i gang.

De ledige, der arbejder på at skærpe deres faglige viden, så de er opdaterede og fit for fight, må krydse fingre for, at Sønderborg Vækstråd noterer sig, at der er god mening i at satse på lokale, kloge hoveder, der allerede er bosat i kommunen og ikke bare på dem, der kommer her på gennemtræk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når Jobcenter ikke vil betale for at sende de ledige på kursus i Fiqtiv, så lukker den mulighed jo ned”, siger Marck Thorning til SønderborgNyt.

Der er en slutdato inden jul.

Læs om Fiqtiv HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...