Jobcenter lukker Fiqtivs kurser for kloge hoveder

Arkivfoto
Arkivfoto
21. november 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Forleden fortalte SønderborgNyt og Marck Thorning og projektet Fiqtiv, hvor der arbejdes på at skærpe lokale, kloge hovedet i stedet for at hente nye hoveder langvejs fra. Og fredag var scenen sat, så Fiqtivs kandidater kunne få en snak med en flok virksomhedsledere.

“Min tanke har hele tiden været, at der er god mening i at hjælpe dygtige ledige sønderborgensere ind på de arbejdspladser, der mangler dygtige mennesker”, siger Marck Thorning. Han forklarer virksomhedslederne, at det er dyrt at rekruttere gennem et bureau og hans tanke var, at de kvit og frit kunne ringe til ham og høre, om han havde en mand til deres virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når I henter en fra Aarhus, så bruger han jer jo kun som springbrædt i et halvt eller et helt år, inden han smutter til Aarhus igen”, siger Marck Thorning. Det er en skidt model for virksomhederne og det er det også for Sønderborg.

Regeringen har givet Jobcentrene lov til at luge ud i de såkaldte jobsøgningskurser og i Sønderborg har Jobcenter valgt at spare de penge, som det koster, at Fiqtiv hjælper lokale, kloge hoveder i gang.

De ledige, der arbejder på at skærpe deres faglige viden, så de er opdaterede og fit for fight, må krydse fingre for, at Sønderborg Vækstråd noterer sig, at der er god mening i at satse på lokale, kloge hoveder, der allerede er bosat i kommunen og ikke bare på dem, der kommer her på gennemtræk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når Jobcenter ikke vil betale for at sende de ledige på kursus i Fiqtiv, så lukker den mulighed jo ned”, siger Marck Thorning til SønderborgNyt.

Der er en slutdato inden jul.

Læs om Fiqtiv HER