Jørn Lehmann: Kvalitet i sygeplejeske-uddannelsen, tak

28. april 2014 Politik

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann, Socialdemokraterne, skriver:

Mandag afgiver Regionsrådet høringssvar i sagen om sygeplejeskolens fremtidige placering. Debatten har desværre endnu en gang skadet forholdet mellem de to byer, Sønderborg og Aabenraa, hvilket har flyttet fokus for de fremadrettede udfordringer for kommende sygeplejersker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionspolitiker Jørn Lehmann synes ikke, at sygeplejeske-uddannelsen skal bruges for at løfte pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

Regionspolitiker Jørn Lehmann synes ikke, at sygeplejeske-uddannelsen skal bruges for at løfte pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknologien indgår allerede nu som et væsentlige element i sygeplejen, og det bliver bestemt ikke mindre. Det samme gælder forskning, hvori sygeplejen bliver væsentlige elementer. Der udvikles konstant ny medicin, nye behandlingsmetoder og nye metoder til at hindre smittespredning. Meget af dette foregår på internationalt plan og kræver derfor gode sproglige forudsætninger og forståelse for og indsigt i et internationalt forsknings- og arbejdsmiljø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Debatten og den efterfølgende beslutning i UC Syds bestyrelse tyder desværre ikke på, at bestyrelsen har inddraget disse forhold i beslutningen. Det fremstår mere som om man kun har tænkt i et ganske traditionelt uddannelsesmiljø uden større visioner, når sygeplejeuddannelse skal placeres i sammenhæng med primært pædagog- og socialrådgiveruddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorledes disse uddannelser skal løfte sygeplejeuddannelsen er meget svært at få øje på. Jeg medgiver dog, at sygeplejeuddannelsen uden tvivl vil hæve uddannelsesmiljøet for de to andre uddannelser, især indenfor både sundhed og pleje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men sygeplejeuddannelsen står alene tilbage uden egentlig gevinst ved en fremtidig placering i det nævnte miljø. Ved en placering i et universitetsmiljø, der er baseret på forskning, internationalisering og især ingeniørmæssig uddannelse, vil sygeplejeuddannelsen kunne drage stor fordel af uddannelsesmiljøet. Man kan derfor med rette spørge, om bestyrelsen for UC Syd mangler visioner for sygeplejeuddannelsen og i stedet har større fokus på at udvikle pædagog- og socialrådgiveruddannelsen.

Et ærligt synspunkt, men det løfter rent faktisk ikke sygeplejeskolen ret meget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49