John Solkær fra Fælleslisten skriver portræt af sin borgmester

18. november 2013 Uncategorized

:

Der er skrevet en del om de forskellige borgmestertyper – styrker og svagheder.

Jeg har arbejdet sammen med Aase Nyegaard i mere end 10 år, som borgmesterkollega i fire år, i Sønderborg Byråd i tre år og senere som aktivt medlem af Fælleslisten. Med de erfaringer mener Jeg, at jeg har et godt kendskab til vurdere hendes styrker og valg af styreform – for det er et valg, ingen tvivl om det.

Borgmester Aase Nyegaard.

Borgmester Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard har stor respekt for samarbejde og hun giver gerne plads til andre – for hende er sagen vigtigere end at få æren.

Hun har i vid udstrækning respekteret udvalgenes beslutninger og indstillinger – er ikke gået ned i detailstyring og har ikke hængt folk ud i pressen.

Hun er en leder, der ikke tørrer ting af på sine forvaltninger for selv at vaske hænder – det er et menneskeligt stærkt træk.

Det har været nævnt, at man manglede, at hun slog i bordet og satte skabet på plads. Det er heller ikke hendes stil, men det er et valg, hun har gjort.

Artiklen fortsætter under annoncen

På de politiske gruppemøder i Fælleslisten, er man ikke i tvivl om, at Aase har holdninger og argumenterer for dem, men hun er også resultatsøgende og respekterer i høj grad andres meninger. Hun er god til at finde fælles løsninger.

Aase fokus har i høj grad været at gøre Sønderborg Kommune kendt udadtil. Hun er varm fortaler for et sønderjysk samarbejde – for at styrke Sønderjylland gavner også Sønderborg.

Hun er god til at skabe netværk. Endelig er hun meget sprogkyndig og kan kommunikere internationalt – det bliver ikke mindre vigtigt med alle de internationale forbindelser og interesser, der er omkring erhvervssamarbejder i Sønderborg området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ase er meget fokuseret på at få arbejdspladser tilbage til Sønderborg – det har været svært i disse krisetider, der nu heldigvis er ved at klinge af.

Store projekter som ProjectZero, og Havneprojektet, som hele byrådet står bag, har været et meget vigtigt indsatsområde for borgmesteren.

På overskueligt sigt kan det nemt nå op på mere end 1500 arbejdspladser – de 800 er allerede nået med Projekt Zero, indtil nu og det forventes at Havneprojektet afleder ca. 500 arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten vil gøre kommunen bedre for os alle.

Fælleslisten vil gøre kommunen bedre for os alle.

At Aase Nyegaard har en fortid som erhvervsperson og som konsulent for rekruttering af erhvervsledere, har været en styrke i disse projekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det store projekt om at blive Kulturhovedstad var lige ved at lykkes. Det betød, at Sønderborg Kommune kom på det store landkort og blev synlig langt mere end en masse reklamekroner kunne købe. Hvad var det for en kommune, der ville bide skeer med de store og etablerede? – det kunne virke naturstridigt, men det var uhyggelig tæt ved at lykkes. Havde vi undgået et lille benspænd fra enkelte politikere i Aabenraa og havde Kulturministeren (fra Aarhus) valgt et par andre til juryen, der skulle udpege vinderen – ja, så havde det måske set anderledes ud – og borgmesteren havde været en helt.

Borgmester i Herning, Lars Krarup, udtalte søndag aften i TV, at Herning efter at have satset hårdt på kultur de senere år, virkelig havde set resultater. Herning er blevet en spændende by at besøge, også for borgerne, og investeringerne er kommet tilbage med gode renter.

Tilbage til Sønderborg – ingen tvivl om at byrådets satsning på Kulturhovedstad 2017, og med en meget aktiv borgmester i spidsen vil kaste både renter og afdrag af sig i de kommende år. Sønderborg er blevet en by med et fantastisk udbud af teater, musik af forskellige genrer, Nordals festival, Slotsparkkoncerter med verdensnavne, Ringriderfest, Elektronisk musikfestival med ballet, Kulturnat og meget mere. Alt sammen i en skøn blanding af privat og kommunal foretagsomhed. Sønderborg er blevet en spændende centerby for hele kommunen. Det at skabe partnerskaber mellem kommune og private aktører er et klart fokus for Aase Nyegaard.

Det er ikke en tilfældighed, at turiststrømmen hertil øges år for år og at turisterne giver Sønderborg topkarakter som værtsby.

Disse udadvendte aktiviteter har karakteriseret Aase Nyegaard og for mig er der ingen tvivl om, at eftertiden vil takke hende for det.

En borgmester kan ikke gøre alle tilpas, men hun fortjener 4 år mere.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>